El secretari general de CiU, Josep Antoni Duran i Lleida, creu que l'auge de partits xenòfobs com Plataforma per Catalunya (PxC) demostra que la immigració "és un problema per a molta gent" i que cal que els partits "democràtics" en parlin ja i l'incorporin a la seva agenda. Duran i Lleida ha valorat els resultats de la jornada des de Salt, on ha donat suport a la investidura de Jaume Torramadé com a alcalde i on PxC s'ha convertit en nova força al ple amb tres regidors. El secretari general de CiU valora molt positivament els resultat de les eleccions i creu que han contribuït a revalorar la política intentant respectar que l'alcaldia sigui per a la llista més votada per sobre d'arribar al poder.

Duran ha manifestat que estan molt satisfets amb els resultats electorals que han fet possible que siguin la primera força política del país "amb diferència" i que governin la meitat dels ajuntaments de Catalunya. El secretari general de CiU ha assegurat que aquesta confiança que han rebut dels votants s'ha de reconvertir en responsabilitat per trobar solucions a la crisi i enfilar el camí cap a la recuperació econòmica.

Josep Antoni Duran i Lleida creu que un altre camí que queda per recórrer és el de la revaloració de la política i assegura que CiU hi ha contribuït prioritzant els resultats electorals a les ànsies de poder. Posa com a exemple alcaldies que han tingut a l'abast, com la de Tarragona, a les que diu que hi han renunciat per no desbancar de l'alcaldia la llista més votada. Un argument que, segons Duran i Lleida, també serveix per a l'Ajuntament de Badalona. Duran i Lleida ha recordat que durant dos mandats van estar a l'oposició al Govern tot i ser la llista més votada.

El secretari general de CiU ha passat el matí a Salt on ha donat suport a Jaume Torramadé, que ha recuperat una alcaldia "importantíssima" per al partit. Al ple de Salt hi ha aparegut Plataforma per Catalunya (PxC) que ha obtingut tres regidors. Un fet que, segons Duran i Lleida, només demostra que hi ha gent per a qui la immigració és un "problema" i que creu que els únics que poden donar-hi resposta són aquestes formacions ultradretanes.

Per això, diu que ja és hora que els partits "democràtics" tinguin la immigració a l'agenda, en parlin, facin propostes i deixin d'obviar-la. Només així, indica Duran i Lleida, es podrà evitar que la ultra dreta es continuï estenent per Catalunya i el conjunt d'Europa.