Eleccions municipals

Duran proposa introduir la immigració a l´agenda política

Opina que han revalorat la política intentant respectar que l'alcaldia sigui per a la llista més votada

 17:38  

ACN / SALT El secretari general de CiU, Josep Antoni Duran i Lleida, creu que l'auge de partits xenòfobs com Plataforma per Catalunya (PxC) demostra que la immigració "és un problema per a molta gent" i que cal que els partits "democràtics" en parlin ja i l'incorporin a la seva agenda. Duran i Lleida ha valorat els resultats de la jornada des de Salt, on ha donat suport a la investidura de Jaume Torramadé com a alcalde i on PxC s'ha convertit en nova força al ple amb tres regidors. El secretari general de CiU valora molt positivament els resultat de les eleccions i creu que han contribuït a revalorar la política intentant respectar que l'alcaldia sigui per a la llista més votada per sobre d'arribar al poder.

Duran ha manifestat que estan molt satisfets amb els resultats electorals que han fet possible que siguin la primera força política del país "amb diferència" i que governin la meitat dels ajuntaments de Catalunya. El secretari general de CiU ha assegurat que aquesta confiança que han rebut dels votants s'ha de reconvertir en responsabilitat per trobar solucions a la crisi i enfilar el camí cap a la recuperació econòmica.

Josep Antoni Duran i Lleida creu que un altre camí que queda per recórrer és el de la revaloració de la política i assegura que CiU hi ha contribuït prioritzant els resultats electorals a les ànsies de poder. Posa com a exemple alcaldies que han tingut a l'abast, com la de Tarragona, a les que diu que hi han renunciat per no desbancar de l'alcaldia la llista més votada. Un argument que, segons Duran i Lleida, també serveix per a l'Ajuntament de Badalona. Duran i Lleida ha recordat que durant dos mandats van estar a l'oposició al Govern tot i ser la llista més votada.

El secretari general de CiU ha passat el matí a Salt on ha donat suport a Jaume Torramadé, que ha recuperat una alcaldia "importantíssima" per al partit. Al ple de Salt hi ha aparegut Plataforma per Catalunya (PxC) que ha obtingut tres regidors. Un fet que, segons Duran i Lleida, només demostra que hi ha gent per a qui la immigració és un "problema" i que creu que els únics que poden donar-hi resposta són aquestes formacions ultradretanes.

Per això, diu que ja és hora que els partits "democràtics" tinguin la immigració a l'agenda, en parlin, facin propostes i deixin d'obviar-la. Només així, indica Duran i Lleida, es podrà evitar que la ultra dreta es continuï estenent per Catalunya i el conjunt d'Europa.

Catalunya


Montoro diu que Catalunya complirà l´objectiu de dèficit el 2017

Montoro diu que Catalunya complirà l´objectiu de dèficit el 2017

El ministre assegura que Catalunya està «tornant a l'estabilitat»

El TC suspèn cautelarment l´ingrés a la presó dels assaltants de Blanquerna

El TC suspèn cautelarment l´ingrés a la presó dels assaltants de Blanquerna

Els magistrats actuen d'acord al criteri de la Fiscalia, que demanava suspendre l'execució de les...

Arrimadas renunciaria a la presidència si Cs no és el partit constitucionalista més votat

Arrimadas renunciaria a la presidència si Cs no és el partit constitucionalista més votat

La candidata de Ciutadans diu que "el millor escenari" és que Catalunya en Comú no tingui un paper...


Eleccions catalanes del 21D: Quins partits i candidats es presenten?

Eleccions catalanes del 21D: Quins partits i candidats es presenten?

Consulta els detalls de les llistes electorals marcades pel fracàs a l'hora de buscar una...

Millo vincula aixecar la intervenció de la Generalitat a complir la legalitat

Millo vincula aixecar la intervenció de la Generalitat a complir la legalitat

El delegat va suggerir a Puigdemont espais alternatius per a les votacions de l'1-O per no ocupar...

Enllaços recomanats: Premis cinema