Cap persona ha perdut la vida a les carreteres i autopistes catalanes aquest cap de setmana de pont de la segona Pasqua, entre les tres de la tarda del divendres 10 fins a les vuit del vespre d'aquest dilluns 13 de juny, segons el balanç del Servei Català de Trànsit (SCT).

Paral·lelament, l'operació tornada s'ha desenvolupat amb les retencions habituals a les carreteres d'accés i sortida de les platges de la Costa Brava, el Maresme i la Costa Daurada.

Les principals complicacions viàries s'han produït a la C-31, amb 13 quilòmetres de cua entre Palamós i Castell-Platja d'Aro, a l'AP-7 sud, amb 11 quilòmetres de retencions a Vilafranca del Penedès, i a l'N-340, amb 7 quilòmetres de cua al Vendrell.

Igualment, s'han registrat 7 quilòmetres de circulació lenta i aturades a la C-16, a Cercs; 6 quilòmetres de congestió a la C-65, a Cassà de la Selva; 6 quilòmetres de cua a la C-25, l'Eix Transversal, a Arbúcies; 5 quilòmetres de retenció a la C-32, a Mataró; 4 quilòmetres de cua a l'AP-7, a Banyeres del Penedès; 3 quilòmetres de retencions a l'AP-7 nord, a Sant Celoni; i 2 quilòmetres de circulació lenta a la C-35, a Maçanet de la Selva.

Segons el Servei Català de Trànsit (SCT), es calcula que fins a les dotze de la nit encara han de tornar a l'àrea metropolitana de Barcelona prop de 100.000 vehicles del total de 325.000 previstos, un 8% menys dels que van retornar l'any passat.