El president de la Generalitat, Artur Mas, i la del Parlament, Núria de Gispert, han arribat a la cambra catalana en helicòpter, que ha aterrat davant de l'edifici i dins del recinte del parc de la Ciutadella, allunyat dels 'indignats' que intenten bloquejar l'accés dels diputats al ple de pressupostos d'aquest dimecres al matí.

Alguns diputats han pogut entrar ja en la cambra a peu, encara que han patit esbroncades i empentes d'alguns joves concentrats. Les portes del Parlament han aparegut bloquejades pels 'indignats', davant d'un fort dispositiu policial.

Els indignats que es concentren davant de les portes del Parlament per evitar l'entrada dels diputats han pintat amb esprai vermell l'ecosocialista Joan Boada, exsecretari general de la Conselleria d'Interior en l'anterior legislatura.

Boada ha aconseguit entrar, com han fet altres diputats de la cambra, entre esbroncades, algun moment de tensió i escortat per un fort cordó policial, tot i que els manifestants han aconseguit pintar-li la nuca amb l'esprai.

Altres membres del seu partit també han estat increpats, i al secretari general d'ICV, Joan Herrera, que anava acompanyat de Jordi Miralles, li han tirat una pell de plàtan.

Furgons de Mossos porten 30 diputats al Parlament des d'una comissaria de la Urbana

Diverses furgones Mossos d'Esquadra porten una trintenta de diputats al Parlament des de la comissaria de la Guàrdia Urbana que hi ha al costat de la Estació del Nord, prop de la cambra catalana.

Els diputats han anat a la comissaria aconsellats pels Mossos d'Esquadra en no aconseguir entrar al Parlament, han informat a Europa Press fonts parlamentàries.

Passades les 10 - hores en què havia de començar el ple, que s'ha endarrerit 15 minuts -, diverses furgones han començat a traslladar en grups de sis.

Entre els diputats hi ha Jordi Cornet, Maria dels Plans (PP), Uriel Bertran, Alfons López Tena (SI), Oriol Pujol, Ramon Espadaler, Xavier Crespo (CiU), Joan Laporta (DC) i Sergi de los Ríos (ERC) .

Espadaler ha dit que "és una autèntica barbaritat que deslegitima d'arrel el moviment", i Tena ha explicat que ha rebut patades i empentes quan intentava entrar al Parlament.

Els diputats que sí que han aconseguit entrar a la cambra han comentat abans del ple la indignació que senten, un dels quals, Pere Bosch (ERC), ha explicat a Dolors Camats (ICV-EUiA) que altres companys ho han tingut encara més difícil que ell perquè són molt coneguts.