La lluna quedarà eclipsada completament aquesta nit i tant la costa mediterrània com les Illes Balears seran un dels millors llocs del món per observar el cicle complet.

Segons les dades de l'Observatori Astronòmic Nacional, un organisme dependent del Ministeri de Foment, el punt màxim de l'eclipsi es produirà a les 22.14 hores (hora peninsular).

La durada de l'eclipsi total serà d'1 hora i 41 minuts, encara que tot el procés, inclòs en el mateix les fases anteriors al mateix eclipsi (conegudes com a fase parcial i fase penumbràtica), es prolongarà durant més de cinc hores. La Terra s'interposarà entre el Sol i la Lluna, i l'ombra projectada del planeta blau ocultarà completament la Lluna.

L'Observatori Astronòmic ha recordat que a diferència dels eclipsis de sol, els de lluna no comporten cap risc per a la vista i no requereixen per tant per a la seva observació a simple vista de la utilització de cap filtre. Les mateixes fonts han calculat que el fenomen serà visible a tot Europa, Àfrica, Àsia i Oceania.