La portaveu d'ERC al Parlament, Anna Simó, ha enviat una carta als 'indignats' per demanar-los que permetin que el seu grup pugui defensar dimecres la seva esmena a la totalitat dels pressupostos i denunciar les retallades del Govern. Els 'indignats' han reclamat als líders polítics que no vagin al Parlament perquè els comptes no superin el primer tràmit parlamentari. Simó ha assegurat en la seva resposta que comparteix la indignació pels ajustos, però alhora ha reivindicat els seus drets i deures com a diputada, argumentant que si no poden participar-hi, només hi haurà els representants dels partits que donaran el vot favorable o l'abstenció als pressupostos.

Simó ha demanat als 'indignats' que deixin que els diputats d'ERC puguin accedir al Parlament dimecres, perquè si no és així, només hi haurà representants de CiU i PPC, que votaran a favor o s'abstindran perquè els pressupostos continuïn endavant.

Ha assegurat que comparteix la indignació per les retallades que està fent el Govern "obviant que és en moments de crisi que cal fer un esforç més gran per mantenir l'Estat del Benestar". Ha recordat que així ho estan denunciant diàriament i per això han presentat una esmena a la totalitat, perquè el Govern ha fet "cas omís" de les demandes d'ERC.

La republicana ha assenyalat que han de defensar la seva esmena a la totalitat tot i que no prosperi. "Si no, estaríem faltant al nostre deure com a parlamentaris que representem, en el nostre cas, almenys les 219.173 persones que ens van votar", ha indicat la portaveu d'ERC al Parlament, que ha remarcat que van ser escollits per representar els interessos de totes les persones de classe mitjana i baixa del país i les que s'aixequen cada dia per formar-se i per crear riquesa i llocs de treball.

A més, ha subratllat que l'article 4 del reglament del Parlament fixa que els diputats tenen el dret d'assistir a totes les sessions, i el deure de participar en els debats i les votacions del ple. "Per això hi serem, per denunciar les retallades mentre s'elimina l'impost de successions a les rendes més altes. El nostre dret i la nostra obligació és de ser-hi", ha argumentat.