Un total de 29.712 estudiants han començat aquest dimecres les Proves d'Accés a la Universitat (PAU), 3.285 alumnes més que l'any passat. Del total de matriculats, 24.188 han acabat aquest any Batxillerat, 2.009 són d'altres anys de Batxillerat i que poden haver fet ja anteriorment la Selectivitat i 3.515 han cursat cicles formatius. Aquests últims, per primer cop s'examinen d'alguna assignatura en la fase específica. Els estudiants s'han d'examinar de quatre matèries comunes i una de modalitat a la fase comuna i de fins a tres matèries a l'específica. El primer examen s'ha celebrat a les 9 hores d'aquest dimecres i ha estat el de Llengua castellana i literatura.

La convocatòria d'aquest any arriba després de la polèmica originada el curs passat, quan en eliminar la reserva d'un número determinat de places per als estudiants que provenien de la Formació Professional (FP), i el fet que aquests no havien de passar les proves de Selectivitat, va provocar que aquests estudiants ocupessin la major part de les places en molts dels estudis. Aquest any però, i degut a una modificació de la normativa feta pel govern espanyol, els estudiants d'FP han de passar les proves.

La majoria dels matriculats, el 47,08% (13.985), faran un total de set exàmens; el 27,77% en faran vuit i gairebé un 6% en farà sis. Un total de 1.134 només s'examinaran de la fase general i 4.851 només de l'específica.

Durant la primera jornada, els estudiants han fet els exàmens de Llengua castellana i literatura, Llengua catalana i literatura, Anàlisi musical i Economia de l'empresa, o Ciències de la terra i del medi ambient. Dijous serà el torn d'Història o Història de la filosofia; Llengua estrangera; Cultura audiovisual, Matemàtiques aplicades a les ciències socials i Química; Literatura catalana i Dibuix tècnic.

Divendres, última jornada de les PAU, els estudiants faran els exàmens de Geografia o Física; Disseny, Grec o Biologia; Dibuix artístic, Llatí o Matemàtiques; i Història de l'art o Electrotenia.

156 tribunals a tot Catalunya

En total hi haurà 156 tribunals a centres de secundària i edificis universitaris d'un total de 19 poblacions, entre les que estan Barcelona, Vic, Bellaterra, Canet de mar, Tarragona, Girona, Reus i Tortosa.

Per demarcacions, 22.523 estudiants provenen de Barcelona, 2.582 de Girona, 2.723 de Tarragona i 1.876 de Lleida.

Els estudiants podran consultar els resultats dels exàmens el 30 de juny a través d'Internet i el 4 de juliol ja podran reculli la documentació amb els resultats al seu centre.