Cinc persones van morir i una més va resultar ferida molt greu com a conseqüència d'un accident d'helicòpter ocorregut en una zona muntanyosa del terme municipal de Canillo, a Andorra.

Els Bombers d'Andorra van informar que l'accident, les causes del qual s'investiguen, es va produir cap a dos quarts d'onze del matí quan els sis ocupants de l'helicòpter es dirigien al refugi de Juclar, a 2.204 metres d'altitud, per transportar el material necessari per rehabilitar-lo de cara a la nova temporada.

Després de l'accident, el equips d'emergència es van centrar en la recerca d'una de les sis persones, que amb l'impacte va sortir de l'aparell i finalment van trobar-ne el cadàver.

La persona que es troba ferida de gravetat presenta cremades en el 70% del cos i va ser evacuada en helicòpter a Barcelona, segons van precisar les fonts. L'únic supervivent de l'accident es trobava al tancament d'aquesta edició en estat crític.

Segons els bombers andorrans, el punt on es va registrar el succés és una zona muntanyosa de difícil accés. Fa només nou dies, el pilot d'un helicòpter i un especialista d'una empresa que feia treballs de manteniment per a Xarxa Elèctrica Espanyola, van morir igualment en xocar contra una roca l'aparell en el qual viatjaven per la Vall de Mena, a Burgos.

L'empresa Inaer, propietària de l'helicòpter, va atribuir l'accident a la "meteorologia adversa i la baixa visibilitat" deguda a la densa boira.

El sinistre ocorregut ahir és el segon registrat a Andorra en els últims deu anys. El 23 de març de 2001, el pilot i el mecànic de vol d'un helicòpter van morir també en estavellar-se l'aparell, entre les estacions d'esquí d'Arinsal i Pal, quan es dirigien a buscar a unes persones.