Els 'indignats' s'han desmarcat aquest dimecres a la tarda dels actes violents "aïllats" que s'han produït, sobretot al matí, al voltant del parc de la Ciutadella, per intentar impedir l'entrada de diputats al Parlament.

En un comunicat, la comissió de comunicació ha assegurat que la "majoria" dels manifestants ha mostrat una actitud pacífica i ha intentat asserenar els ànims dels exaltats.

A més, han volgut justificar l'intent de paralitzar el Parlament, emmarcant-lo en "dret legítim" i una "estratègia de desobediència civil pacífica" davant l'aprovació de lleis "injustes" que ja s'ha utilitzat diverses vegades, per exemple, durant la Transició democràtica.

Els 'indignats' de Madrid, també contra la protesta

"Sortir al carrer a manifestar-se no és violència", asseguren des de Twitter els membres de l'15-M que van acampar a Sol. D'aquesta manera, el moviment originari dels 'indignats' d'arreu de l'Estat es desmarca dels incidents del Parc de la Ciutadella que han afectat els diputats quan intentaven accedir al Ple del Parlament. Tot i així, els acampats de Madrid reiteren que els diferents moviments són "autònoms" i que "no són responsables de tot el que passa". Una de les portaveus dels indignats ha afirmat que el que ha passat a Barcelona no representa a la majoria del moviment.

"Hem dit centenars de vegades que condemnem la violència i som pacífics. No som responsables de tot el que passa", respon el moviment 15-M a través de Twitter a tots els usuaris que els qüestionen la seva opinió. Reiteren que els diferents moviments que han crescut arreu de l'Estat són "autònoms" i ells no es responsabilitzen del que pugui passar.

Una de les portaveus del moviment va més enllà i assegura que és "vergonyós" el que s'ha viscut a Barcelona i que en cap cas representa el moviment ni es pot justificar. La representant ha afirmat que si hi havia gent intentant agredir els diputats, una majoria intentava impedir que els agressors ho aconseguissin. Les diferents piulades del moviment 15-M reiteren que "sortir al carrer a manifestar-se no és violència".

Un altre dels portaveus del 15-M de Madrid, Diego, ha assegurat en declaracions a l'ACN que les persones que fan ús de la violència no poden representar en cap cas el\u00A0moviment. "La persona que fa ús de la violència ens representa tan poc com un diputat", ha assegurat.

Comunicat oficial de condemna

?Des de la Comissió de Comunicació d'Acampada Sol, i com a part del moviment originat el 15 de maig, han condemnat "de manera radical tot acte violent i especialment els que han tingut lloc al voltant del Parlament. De la mateixa manera, demanen que "a tota persona que tingui oportunitat que intervingui pacíficament davant qualsevol manifestació de violència perquè, d'ara endavant, fets així no ocorrin". A les seves convocatòries, insisteixen, "només es promouen accions pacífiques, aquesta és la nostra única manera d'actuar"