EN DIRECTE
15-M

Normalitat a les portes del Parc de la Ciutadella abans del ple

Els Mossos d'Esquadra continuen custodiant el parc, però fins a les vuit del matí no hi havia presència d''indignats'

 08:28  

ACN A poques hores de la represa del ple dels pressupostos de la Generalitat al Parlament de Catalunya, el Parc de la Ciutadella presenta un aspecte de normalitat aquest dijous al matí. Després dels incidents que s'hi ha viscut aquest dimecres, quan milers de manifestants van provar d'impedir l'accés dels diputats al recinte, aquest dijous només hi ha una de les dues parts protagonistes. Els Mossos d'Esquadra continuen custodiant el parc, però fins a les vuit del matí no hi havia presència d''indignats'. A banda d'alguns mitjans de comunicació, també s'ha presentat algun diputat, que ha preferit arribar d'hora a una sessió que comença a les deu del matí en previsió de nous incidents.

Cal recordar que malgrat la manifestació pacífica de bona part dels concentrats davant del Parc de la Ciutadella, també hi va haver episodis d'enfrontaments entre Mossos d'Esquadra i alguns dels manifestants, que han acabat en una quarantena de ferits i sis detinguts.

Des del moviment de l'acampada s'han desmarcat d'aquests episodis de violència i han remarcat que la seva estratègia passava per impedir de forma pacífica l'accés dels diputats al Parlament. Qualsevol fet que se sortís d'aquesta estratègia, asseguraven en un comunicat posterior als incidents, no els representava.

En el marc d'aquests fets fora de l'estratègia consensuada, alguns diputats van ser agredits. La tensió també va obligar alguns parlamentaris a entrar al Parc de la Ciutadella dins de furgonetes policials o bé, com en el cas del mateix president de la Generalitat, Artur Mas, a bord d'helicòpters.

Enllaços recomanats: Premis cinema