"Qui són els manifestants violents?". Això és el que es pregunta un vídeo penjat al portal YouTube. El vídeo denuncia la presència de policies de paisà infiltrats entre els 'indignats' que es concentraven davant el Parlament de Catalunya i que, segons aquest enregistrament, haurien suposadament provocat els incidents per tal de justificar la posterior actuació dels Mossos d'Esquadra.

El vídeo mostra els suposats agents -un d'ells amb un 'pinganillo' y un mocador palestí -que s'agrupen entre ells després de ser increpats per la resta de manifestants. Finalment, els Mossos s´emporten aquestes persones, però sense l'aparença de ser detinguts i entre els insults dels 'indignats'.

Mentrestant, el conseller d'Interior, Felip Puig, ha insistit en què aquestes són unes "falses acusacions" i també ha desacreditat un vídeo de Youtube que assegura que mossos de paisà van iniciar els incidents. "El vídeo és fals, és un muntatge, no es veu a cap suposat policia de paisà agredint a ningú", ha assegurat. Puig ha admès que tenen policies de paisà, però ha remarcat que en cap cas tenen com a funció incitar la violència.

A més, Puig ha anunciat que ha encarregat als serveis jurídics que estudiï accions legals contra el president de Justícia i Pau, Arcadi Oliveres, per un delicte de calúmnies contra la policia, tot esperant que hi hagi una "correcció".

Puig ho ha dit després que Oliveras insinués aquest dimecres que alguns dels actes violents a l'entorn del Parc de la Ciutadella poguessin haver estat incitats per persones "pagades per la policia". El conseller d'Interior ha assegurat que és "rotundament fals" que mossos de paisà incitessin a la violència, com es denuncia des d'un vídeo a Youtube.

En la roda de premsa de valoració de l'operatiu policial amb motiu de la concentració 'd'indignats' a l'entorn del Parc de la Ciutadella, Puig ha dit que el Departament d'Interior està estudiant si hi pot haver hagut per part d'Oliveres "la comissió d'un delicte de calúmnies contra la policia".

Per Puig, "no es pot afirmar que membres de la policia de Catalunya han estat no només col·laborant, sinó impulsant i motivant la violència inicialment a dins d'aquest moviment". El conseller ha assegurat que "això és una falsedat més que evident" i ha dit esperar que hi hagi alguna "correcció" per part d'algú del "ressò intel·lectual d'Oliveres".