El president català i líder de CiU, Artur Mas, va revelar contactes "les últimes setmanes i mesos" amb dirigents del PSC per intentar consensuar una llei electoral catalana en la primera meitat de l'actual legislatura i fora de contextos electorals.

A la sessió de control del Parlament, Mas va contestar d'aquesta forma als requeriments del líder de Ciutadans, Albert Rivera, qui va tornar a proposar un pacte anticorrupció i una llei electoral catalana.

Mas va recordar que des de fa temps s'havia intentat "sense èxit" consensuar a Catalunya una llei electoral pròpia, davant la qual cosa va reiterar la disposició "total" del Govern per portar a bon port aquest objectiu.

En aquest context, Mas va revelar que la vicepresidenta catalana, Joana Ortega, havia mantingut en les últimes setmanes i mesos contactes amb alguns grups parlamentaris, amb l'objectiu de pactar una llei electoral catalana "en els dos primers anys" del mandat, de manera que espera que els pròxims mesos "es pugui aprofundir" sobre l'assumpte.

Mas va centrar aquests contactes amb el PSC, formació amb la qual entén que CiU havia de pactar inicialment per assegurar una llei electoral que només pot tirar endavant amb una majoria qualificada que requereix del consens de les dues grans formacions.

Moció aprovada

L'oposició es va aliar al Parlament per aprovar una moció en la qual s'insta el Govern a mantenir la sisena hora escolar, malgrat el rebuig de CiU, que va tornar a constatar que els sis escons que li falten per a la majoria absoluta el segueixen portant a perdre votacions.

El PSC, que havia presentat originalment la moció, va acceptar esmenes de PP i ERC per "millorar" el text, del qual al final només es van desmarcar, en part, tant CiU com el diputat Joan Laporta (Democràcia Catalana).

En la moció aprovada, s'insta el Govern a "mantenir la sisena hora en tots els centres públics d'educació primària de Catalunya en el curs 2011-2012" i a garantir que qualsevol reformulació de la sisena hora es faci "amb el consentiment del Parlament i de la comunitat educativa i dins de l'estratègia global de reducció del fracàs escolar a l'escola pública de Catalunya". Aquests punts de la moció han estat aprovats amb els vots de PSC, PP, ICV-EUiA, ERC, Ciutadans i Solidaritat Catalana, mentre que CiU hi va votar en contra i Laporta es va abstenir.