Curs 2011-2012

El Parlament insta el Govern a mantenir la sisena hora

La cambra catalana aprova amb els vots en contra de CiU i Laporta una moció del PSC, el PPC i ERC

16.06.2011 | 22:14

El Parlament ha aprovat una moció que inclou entre els seus plantejaments mantenir la sisena hora en tots els centres públics d'educació primària de Catalunya pel curs 2011-2012. Han votat a favor tots els grups excepte CiU i Joan Laporta, que han rebutjat aquest text transaccionat per PSC, PPC i ERC.

La moció també inclou l'obligació de garantir que qualsevol reformulació de la sisena hora es faci amb el consens del Parlament i de la comunitat educativa, i dins de l'estratègia global de reducció del fracàs escolar. D'altra banda, i això per unanimitat, s'ha aprovat presentar un anàlisi del cost de la sisena hora i el seu impacte en la millora de la qualitat de l'educació de l'escola pública.

Segons la moció aprovada pel Parlament, el Govern hauria de mantenir la sisena hora pel curs 2011-2012 i després garantir que qualsevol reformulació tingui el consens del Parlament i de la comunitat educativa. Aquesta part del text s'ha aprovat amb els vots de tots els grups excepte els de CiU i Joan Laporta.

Sí que s'ha aprovat per unanimitat, però, presentar un anàlisi sobre el cost de la sisena hora des de la seva introducció, una avaluació del seu impacte en la millora de la qualitat de l'educació de l'escola pública catalana, i una avaluació del seu impacte sobre la millora del nivell d'aprenentatge de l'alumnat. A més, també s'ha acordat presentar un pla de xoc contra el fracàs escolar en seu parlamentària dins del proper període de sessions.

El diputat del PSC Daniel Font ha remarcat els beneficis de la sisena hora: 175 hores més d'escola durant el curs, l'efecte sobre la qualitat de l'escolarització, que serveix per igualar pública i concertada i que implica dos o tres mestres més per escola.

Des d'ERC, Anna Simó ha recordat que CiU va presentar una esmena als pressupostos del 2010 precisament per mantenir la sisena hora, i ha lamentat que el Govern l'hagi eliminada "sense cap debat, amb precipitació, amb la sensació de desconcert per part dels centres i sense avaluació".

Rafa López, del PPC, ha subratllat que ells aposten pel camí del mig, és a dir, ni rebutjar la sisena hora perquè és una mesura impulsada pel tripartit, ni mantenir-la precisament per això. López ha recordat que CiU no té majoria absoluta, i ha criticat que el Govern hagi actuat "de forma unilateral".

La diputada de CiU Neus Munté s'ha defensat de les crítiques de la resta de grups assegurant que el fracàs escolar no és un problema d'hores, i ha apostat per reforçar l'ESO i l'educació postobligatòria. A més, ha negat que la supressió hagin implicat una retallada de professors.

Catalunya


Segueixen les ofrenes a la Rambla.
La CUP es planteja no anar a la manifestació contra els atemptats si hi va el rei

La CUP es planteja no anar a la manifestació contra els atemptats si hi va el rei

La formació lamenta que el monarca i el govern espanyol mantinguin relacions amb els estats que...

Un nen australià, entre les tres noves víctimes identificades a Barcelona

Un nen australià, entre les tres noves víctimes identificades a Barcelona

El pare va arribar ahir del seu país. La mare està ingressada en un centre hospitalari

La campanya de la sega es tanca amb sis incendis provocats per màquines agrícoles

La campanya de la sega es tanca amb sis incendis provocats per màquines agrícoles

Són dos focs més que l'any passat. La superfície cremada és de prop de 90 hectàrees

Detenen un veí de Ripoll per l´atemptat de Barcelona

Detenen un veí de Ripoll per l´atemptat de Barcelona

Driss Oukabir hauria estat l'encarregat de llogar la furgoneta utilitzada en l'atac a Barcelona -...


Ripoll, bressol de Catalunya i ara també de terroristes

Ripoll, bressol de Catalunya i ara també de terroristes

Trípodes, micròfons, càmeres i periodistes, molts periodistes, han omplert durant tot el cap de...

Els gihadistes volien fer un o diversos atemptats de forma imminent

Els gihadistes volien fer un o diversos atemptats de forma imminent

Els esforços de la policia se centren a detenir el conductor de la furgoneta que va ser...

Enllaços recomanats: Premis cinema