El Parlament va recuperar ahir la normalitat ja que els 135 diputats que el formen, entre ells el president català, Artur Mas, van poder accedir sense problemes al Parc de la Ciutadella per assistir al ple del Parlament, en no topar-se amb cap "indignat" als accessos.

La policia havia desplegat des de primera hora un fort dispositiu de seguretat als accessos al recinte, però no va aparèixer cap "indignat" a la zona.

Des de poc abans de les vuit del matí, els diputats van anar arribant a peu, en taxi o en cotxe oficial fins a les portes de l'edifici del Parlament, situat dins del recinte del parc.

El president català, que dimecres va haver d'accedir en helicòpter al Parc de la Ciutadella, va arribar sobre tres quarts de nou del matí en el seu vehicle oficial.

També van arribar en el seu cotxe oficial la vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, el conseller d'Interior, Felip Puig, i el portaveu del PSC i líder de l'oposició, Joaquim Nadal, entre d'altres.

El personal acreditat del Parlament va entrar al recinte a partir de les set del matí, mentre els vehicles d'aprovisionament de la cambra catalana van haver d'esperar fins a les vuit per accedir al parc, que ja tenia diverses de les seves portes obertes.

Això no obstant, les persones que pretenien accedir a la Ciutadella per passejar o fer exercici físic no van poder entrar al parc perquè els Mossos d'Esquadra impedien l'accés al públic.

Els agents dels Mossos que custodien els accessos demanaven la identificació per deixar entrar polítics, treballadors de la cambra i periodistes, mentre d'altres patrullaven dins del recinte del parc, on es trobaven aparcades més d'una dotzena de furgonetes dels antiavalots.

També es va restablir el servei de tramvia a les proximitats del Parc de la Ciutadella, suspès per la concentració de centenars d'"indignats" en el perímetre del parc aquest dimecres, i també es podia circular sense problemes pel Passeig Pujades.

A la seva arribada al Parlament, els diputats van celebrar la tornada a la normalitat i van lamentar la situació excepcional que van viure, marcada per les agressions i coaccions a alguns d'ells per part d'"indignats".

Les reaccions

Montserrat Tura (PSC) i Joan Boada (ICV), dos dels diputats agredits per un grup d'indignats, van celebrar que es recuperés la normalitat, encara que van lamentar que els incidents "tapessin" el debat pressupostari.

A les portes del Parc de la Ciutadella, l'exconsellera de Justícia i diputada del PSC Montserrat Tura va lamentar, en declaracions als periodistes, que el grup reduït de violents que va intentar impedir l'entrada dels diputats va desa?profitar l'esperit del 15-M i va fer desaparèixer el debat sobre els pressupostos. "La violència mai és bona per a res" va dir Tura, que va qualificar d'"excepcional i anormal" la situació soferta.

De la seva banda, l'exsecretari general d'Interior i actual diputat d'ICV, Joan Boada, que també va patir la ira dels indignats, va destacar que havia pogut entrar amb normalitat al Parlament per anar com cada dia a "lluitar per defensar propostes d'esquerra i ecologistes".