'Crisi dels cogombres'

Pelegrí considera insuficient l´ajuda aprovada per la UE

El conseller d'Agricultura diu que s'ha d'exigir responsabilitats al govern alemany i a la Unió Europea

16.06.2011 | 21:36

El conseller d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, ha declarat aquest dijous des del Parlament que el Govern no està d'acord amb la xifra del 210 milions d'euros que posa sobre la taula la Unió Europea (UE) per indemnitzar als pagesos afectats per la crisi de l'E.coli i el cogombre.

El conseller ha afirmat que s'ha d'exigir responsabilitats a l'estat alemany i la Unió Europea i ha dit que són ells els que s'han de fer càrrec de les indemnitzacions que proposen. Pelegrí ha criticat que la UE "ha fallat en els seus tràmits interns i no ha estat a l'alçada de les circumstàncies en aquesta crisi alimentària".

Pelegrí ha afirmat que des del primer que es va conèixer aquest brot van defensar el sector i la confiança del consumidor. Ha recalcat que el primer que van fer és posar-se en contacte amb el Ministeri d'Agricultura, que té la competència d'exigir a la UE "que es posin en línia per evitar el greu perjudici de les desafortunades declaracions de la senadora de la de l'estat-regió d'Hamburg a les produccions d'horta i de fruita".

També ha dit que van coordinar-se amb el Departament de Salut i especialment amb l'Agència Catalana de Seguretat Alimentària, amb el Ministeri i amb l'agència de protecció de la salut espanyola. Ha destacat que havien d'intentar demanar al sector que pogués explicar quin és el "greu perjudici" que esta patint amb aquest brot i aquest episodi "desgraciat per la producció catalana".

Ha manifestat que van exigir al ministeri que reparés i rehabilités les línies d'exportació que sempre Catalunya havia tingut. En aquest context, ha remarcat que van veure necessari que l'estat espanyol "demanés explicacions a l'estat alemany i a la Unió Europea".

El conseller d'Agricultura ha dit que s'ha de confiar en la plena garantia i seguretat de la producció alimentària agrària de Catalunya. Pelegrí ha dit que es fa "garantit que els productes catalans són bons i de qualitat". Ha considerat que "s'ha de recuperar la confiança i es farà a través d'unes campanyes de publicitat no només a l'Estat sinó als països on s'ha exportat habitualment". També ha apostat per "exigir responsabilitats a l'estat alemany i la Unió Europea". De fet, ha dit que Alemanya i la UE s'han de fer càrrec de les indemnitzacions al 100% del que proposen. "No estem d'acord amb la xifra del 210 milions d'euros que posen sobre la taula", ha ressaltat.

Catalunya


Cronologia dels atemptats i de la desarticulació de la cèl·lula terrorista

Cronologia dels atemptats i de la desarticulació de la cèl·lula terrorista

Els sis dies que van de l'explosió de la casa d'Alcanar a la mort de l'autor de l'atemptat a...

Un capellà diu que Colau és culpable dels atacs

Un capellà diu que Colau és culpable dels atacs

El rector ha afirmat que "tenir desprotegits" certs llocs és "col·laborar amb el crim"

Els Mossos confirmen que l´imam de Ripoll va morir a Alcanar

Els Mossos confirmen que l´imam de Ripoll va morir a Alcanar

El policia considera l'home com el cervell de l'operació


Els Mossos demanen col·laboració ciutadana per trobar Younes Abouyaaqoub

Els Mossos demanen col·laboració ciutadana per trobar Younes Abouyaaqoub

El veí de Ripoll de 22 anys era el conductor de la furgoneta de les Rambles · També va apunyalar...

Els detinguts pels atemptats passaran la nit a Madrid

Els detinguts pels atemptats passaran la nit a Madrid

Està previst que declarin davant el jutge Fernando Andreu a l'Audiència Nacional dimarts al matí

Enllaços recomanats: Premis cinema