La plataforma 'Democracia Real Ya' ha reiterat aquest dimecres el seu suport a la iniciativa 'Aturem el Parlament' perquè la protesta "va fer una crida a la no violència i el caràcter pacífic de la protesta que eren habituals en el moviment sorgit arran del 15-M" i ha subratllat la necessitat de rebutjar uns pressupostos "que implementen les retallades" i també l'anomenada llei òmnibus per ser "un exemple flagrant del caràcter antidemocràtic del Parlament". Per tot això, reivindica la necessitat que "visualitzar la indignació de la societat, la manca de qualitat democràtica i el servilisme del sistema de partits polítics cap als interessos econòmic-financers".

'Democracia Real Ya', una plataforma estatal sorgida paral·lelament al moviment del 15-M, reivindica que sempre ha apel·lat "a la calma i la no violència en totes les accions i mobilitzacions en les que hem participat directament o indirectament", de manera que es desmarca de les accions violentes que un grup d''indignats' han protagonitzat contra alguns diputats que volien accedir al Parlament. Així mateix, es presenta com a "moviment no violent" fins i tot, diu, "quan se'ns agredeix i reprimeix violenta i desproporcionadament com va passar en el desallotjament frustrat del 27-M". En aquest sentit, rebutja "tota acció violenta de qualsevol tipus independentment de qui l'ordeni o executi".

D'altra banda, Democracia Real denuncia "la maniobra comunicativa" dels grans mitjans que a parer seu utilitzen accions puntuals per "desacreditar un moviment que ha demostrat de sobres les seves intencions no violentes". Aquestes accions minoritàries s'usen, segons DRY, com a "cortina de fum amb l'objectiu de desviar l'atenció mediàtica del que realment importa: l'aprovació de les retallades i la llei òmnibus".