Més de 200 veïns de la Sagrada Família de Barcelona es van concentrar ahir contra els perjudicis per l'excés de turisme que pateix el barri, especialment per culpa dels autobusos turístics que, segons els veïns, aparquen a qualsevol lloc sense respectar-ne les normes, segons va explicar la representant de l'Associació de Veïns de Sagrada Família, Carme Cots.

La concentració reivindicativa, a la confluència del carrer Marina i Provença, va reclamar "la recuperació del centre del barri per als veïns", que sovint es veuen obligats a esquivar turistes sense poder dur a terme una conducta normal.

Cots va lamentar que els veïns pateixen per no poder creuar la plaça Gaudí i han de donar la volta per anar al mercat o agafar el metro de la línia blava. "Sabem que el barri no és només nostre, que hem de conviure amb el turisme, però volem fer-ho d'una forma sana" va indicar Cots, qui va emmarcar el problema en quelcom general a la ciutat de Barcelona que cal combatre.

"Estem morint d'èxit", va prosseguir Cots, qui va explicar que en la concentració es va animar els veïns a denunciar els vehicles que aparquin en llocs inadequats a través de fotos que en recullin dades de matrícula i infracció.

L'associació veïnal va aprofitar per difondre durant la protesta el manifest Per una actuació integral al barri de Sagrada Família.