Els Mossos d'Esquadra van detenir entre els dies 27 i 30 del mes de maig passat nou persones acusades d'assaltar amb violència un jove que sortia d'una festa particular al districte de Gràcia de Barcelona. La víctima, a qui li van robar tots els objectes que duia a sobre, presentava dues ferides d'arma blanca i múltiples contusions. Tant els agressors com la víctima haurien participat a la mateixa festa. Entre els detinguts hi ha tres menors d'edat que han estat posats a disposició de la Fiscalia de Menors, mentre els sis restants han ingressat a presó. Els detinguts són sud-americans i formen part del col·lectiu conegut com el Latin Kings.

Els Mossos d'Esquadra van detenir, entre els passats dies 27 i 30 de maig, nou persones, com a presumptes autors d'un delicte de lesions i un robatori amb violència i intimidació, tres de les quals són menors.

Els Mossos d'Esquadra van iniciar una investigació el passat 23 d'abril, amb l'objectiu d'arribar a identificar els autors d'un robatori amb violència i intimidació que va tenir lloc el mateix dia. La víctima, un jove de 20 anys d'edat que havia participat en una festa particular en un domicili del districte de Gràcia, va ser assaltat per un grup de nou persones a l'interior del portal quan es disposava a abandonar l'immoble.

Els agressors el van abordar emprant una violència extrema que va començar amb puntades de peu i cops de puny. Una vegada van aconseguir sostreure-li tots els efectes personals que duia a sobre -una gorra, unes ulleres de sol i un telèfon mòbil-, la víctima va intentar escapolir-se fugint escales amunt.

Quatre dels agressors van perseguir-lo i van aconseguir interceptar-lo. Li van trencar una ampolla de vidre al cap i, posteriorment, un dels individus el va apunyalar dos cops a l'alçada de les costelles mentre dos més el subjectaven per evitar que pogués repel·lir l'agressió.

Els crits dels agressors i les queixes de la víctima van alertar els veïns de la finca, que van auxiliar el jove i el van posar fora de perill en introduir-lo en un domicili, mentre el grup d'agressors iniciava la seva fugida. De resultes de l'agressió, la víctima presentava dues ferides greus per arma blanca, de 15 i 3 centímetres d'amplada, i un trau al cap, com a conseqüència del cop amb l'ampolla de vidre, així com diversos blaus per tot el cos.

Les indagacions dutes a terme pels Mossos han permès saber que víctima i agressors es coneixien amb anterioritat i que, de fet, tots haurien participat en la festa particular a l'acabament de la qual va tenir lloc l'agressió. El motiu d'aquesta no tindria com a finalitat el robatori, sinó que obeiria a una revenja per la decisió de la víctima d'abandonar el grup dels Latin Kings, al qual pertanyien tots els joves.

Els detinguts són N. R. S. C., un jove de 23 anys i nacionalitat equatoriana; M. A. Q. C., un jove de 22 anys i nacionalitat equatoriana; J. S. A. B., un jove de 22 d'edat i nacionalitat peruana; W. M. C., una jove de 19 anys i nacionalitat boliviana; J. P. L. C., un home de 32 anys i nacionalitat dominicana; E. G. O., una jove de 18 anys i nacionalitat espanyola, i tres menors, tots de 15 anys i nacionalitats peruana, marroquina i espanyola.

El jutge ha ordenat l'ingrés a presó pels sis detinguts majors d'edat, mentre que els tres menors detinguts han estat posats a disposició de la Fiscalia de Menors, que ha adoptat les mesures cautelars adients.