El president de la Generalitat, Artur Mas, va prometre combatre "amb totes les meves forces" moviments "molt minoritaris" com el dels "indignats" que van atacar els diputats del Parlament dimecres passat. En la seva intervenció davant el Consell Nacional de Convergència, a l'auditori del World Trade Center de Barcelona, Mas va contrastar el volum de suports rebut per CiU a les urnes amb els 2.000 "indignats" que es van concentrar davant el Parlament.

El president de la Generalitat va destacar que el "moviment de masses" que va manifestar el seu suport electoral a CiU i a la resta de partits és més important que l'anomenat "moviment del 15-M".

"Pocs dies després d'aquell moviment del 15 de maig, hi va haver un altre moviment al qual en ocasions no es dóna importància malgrat ser molt més nombrós: el moviment del 22 de maig, on resulta que més de tres milions de persones d'aquest país van anar a votar i van donar com a vencedora CiU", va destacar.

Segons Mas, "quan es fan determinades anàlisis sociològiques, en ocasions es tenen més en compte moviments molt minoritaris, que s'expressen amb molta vehemència, que no altres que s'expressen de manera més discreta o anònima però són molt més significatius".

Mas va fer una crida a "plantar cara sense complexos" als qui veuen "legítim que 2.000 persones clavin guitzes, empenyin, insultin i escupin als qui han estat votats per més de tres milions de persones".

Paral·lelament, el líder d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, va qualificar de fets "intolerables" els atacs als diputats. No obstant això, va avisar que "no es pot ignorar, i menys des de la política, que les causes del malestar social existeixen".

Per part seva, el president de Justícia i Pau, Arcadi Oliveres, va reconèixer que potser es va equivocar en insinuar que alguns mossos vestits de paisà van incitar a la violència durant la manifestació dels "indignats" dijous passat a davant del Parlament. "Potser vaig equivocar-me. Si és així, em disculpo", va assenyalar.

Crítiques de Montilla

Hores abans, el primer secretari del PSC, José Montilla, va lamentar que el conseller d'Interior, Felip Puig, no va preveure els incidents que podien ocórrer pel bloqueig dels "indignats" al Parlament, després d'haver actuat quan no tocava desallotjant el moviment de la plaça Catalunya. "Va equivocar-se en intervenir quan no tocava i en no actuar quan sí era necessari", va criticar.

Per altra banda, els "indignats" van convocar una manifestació per a les cinc de la tarda d'avui sota el lema "El carrer és nostre, no pagarem la vostra crisi", a la qual insten a tots a assistir de manera "massiva, lúdica, festiva i reivindicativa". Segons va explicar un dels organitzadors, a més del lema principal de la protesta hi haurà altres tres sublemes: "Aturem les retallades", "Felip Puig dimissió" i "Cap a una vaga general de tots i totes".