El líder de PxC, Josep Anglada, va anunciar que pretén impulsar un partit a nivell estatal per aconseguir representació al Congrés a les eleccions generals de 2012.

En una entrevista va assegurar que Espanya necessita un partit "populista identitari" perquè és sobretot al Congrés des d'on és més factible impulsar polítiques per fomentar un control estricte de la immigració. Va precisar que l'objectiu és formar una federació de dues formacions a l'"estil de CiU", amb PxC que es presentaria a les circumscripcions catalanes i un partit de nova creació per concórrer a la resta de l'Estat.

Anglada va escollir la fórmula de la federació perquè no seria "comercial" presentar-se a tot Espanya amb la paraula Catalunya a les sigles, ni seria lògic canviar el nom de la formació a Catalunya després de l'èxit de les municipals. Alhora, es va presentar com l'únic candidat per a liderar el projecte: "La gent no entendria que no fos jo. Si hem d'anar a vendre el producte a Espanya, el que desperta més expectació és Josep Anglada".