Cinc persones han perdut la vida en els quatre accidents de trànsit mortals que s'han produït a les carreteres i autopistes catalanes aquest cap de setmana, entre les tres de la tarda del divendres fins a les vuit del vespre d'aquest diumenge, segons el balanç del Servei Català de Trànsit (SCT). El primer sinistre es va produir dissabte a la tarda a l'AP-7, a Maçanet (Selva).

Un camió i un cotxe van xocar i el conductor del turisme, un home de mitjana edat i de nacionalitat alemanya, va morir. El segon accident va succeir dues hores després a la C-63, a les Planes d'Hostoles (Garrotxa). Un motorista va atropellar un vianant a l'entrada del poble i els dos homes van morir pel brutal impacte.

El tercer sinistre mortal va ocórrer a la B-432, a Oristà (Osona). Un motorista va perdre la vida després de col·lidir amb un turisme. Finalment, el quart i últim accident mortal ha succeït aquest diumenge a la matinada a la C-253, la carretera vella que uneix Palamós i Castell-Platja d'Aro, dins el terme municipal de Calonge (Baix Empordà). Un cotxe ha sortit de la via i s'ha encastat contra el rètol que anuncia el preu dels carburants d'una benzinera situada a peu de carretera. El conductor i únic ocupant del vehicle ha mort a l'acte.

Pel que fa a les afectacions viàries, les retencions del divendres a la tarda van transcórrer dins els paràmetres habituals i només algunes avaries i alguns accidents menors van provocar problemes puntuals. Al llarg del dissabte van haver-hi problemes puntuals pel que fa a retencions, tot i que les incidències més destacables van venir derivades dels tres accidents mortals que van obligar a tallar les tres vies durant unes hores.

Finalment, en l'operació tornada d'aquest diumenge a la tarda destaquen els 14 quilòmetres de cua que s'han registrat a l'N-340, entre el Vendrell i Altafulla; els 9 quilòmetres de retenció a la C-31, entre Palamós i Castell-Platja d'Aro; els 7 quilòmetres de circulació lenta a la C-32, entre Sant Boi del Llobregat i Gavà; 6 quilòmetres de congestió a l'AP-7 sud, a Sant Sadurní d'Anoia; 3 quilòmetres de cua a l'N-340, a Castellet i la Gornal; i 3 quilòmetres de circulació lenta i aturada a l'AP-7, al peatge de la Roca.