El president de la Generalitat, Artur Mas, ha assegurat que CiU "no es casa amb ningú", però també ha admès que està disposat a col·laborar amb "tots els partits que vulguin ajudar". D'aquesta manera, s'ha defensat de les crítiques dels partits de l'oposició, que han anunciat un pacte estable entre CiU i PP després de l'abstenció dels populars al debat de les esmenes als pressupostos. Artur Mas ha assegurat que va demanar l'abstenció de totes les forces polítiques per un "exercici de responsabilitat". En aquest sentit, ha lamentat trobar una resposta negativa en el PSC i en José Montilla. "Un president també ha de servir el país quan ja no ho és", ha recordat Mas.

"Que no facin trampa", ha dit Artur Mas als partits que l'acusen de tenir un pacte encobert amb el Partit Popular al Parlament. El president de la Generalitat ha explicat que va reunir-se amb els líders de totes les forces polítiques i que els hi va demanar l'abstenció en els pressupostos. "No vam demanar que ens aplaudissin" ha dit Mas, però sí que actuessin amb "responsabilitat" perquè la situació al país "és la que és".

Segons Mas, aquest plantejament va tenir una resposta negativa també per part del PSC i "especialment per part de José Montilla". En aquest sentit, ha assegurat que és "dolorós" veure que una persona que ha estat president no pensi en clau de país. "Quan se li demana ajuda, el PSC pensa més en el partit que en el país".

Davant de tot plegat, ha explicat que l'únic partit que va estar disposat a donar suport a la proposta va ser el Partit Popular. De totes formes, ha insistit que CiU no es casa amb ningú, però si que ha admès que la federació estarà oberta a col·laborar amb tots aquells partits que vulguin ajudar. "I espero que els partit que vulguin ajudar siguin molts", ha explicat.