El conseller d'Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell, ha descartat que l'economia espanyola hagi de ser rescatada. Segons ha dit en una entrevista a RAC1, el problema amb Grècia està afectant els països del sud d'Europa, però s'arreglarà. Encara que no sigui així, ha afegit, l'economia espanyola té una fortalesa "considerable" com per no necessitar ajuts exteriors. El conseller ha reclamat, que es facin les reformes estructurals "imperatives" com ara la del mercat de treball. Repecte al pacte amb el PPC sobre pressupostos, Mas-Colell ha dit que aquest "no implica res" més enllà i ha reconegut que la política lingüística és un "fossar" que allunya les dues formacions de "partenariats seriosos".

El conseller d'Economia i Coneixement considera que la situació de l'economia catalana i espanyola no és pitjor que la de fa un any i ha afirmat que ja ha tocat fons. És difícil, segons ha dit, que empitjorin aspectes com el nivell d'atur. Tot i això, ha reclamat la urgència d'algunes reformes estructurals que són "imperatives" com ara la del mercat de treball. Segons Mas-Colell, la recuperació trigarà el temps que falta fins que es porten a terme i el que triguin en notar-se els seus efectes. Per tant, ha conclòs, materialitzar-les el més aviat possible ajudaria a avançar la sortida de la situació de crisi.

Mas-Colell ha assgurat que el compromís del Govern respecte a la retallada de la despesa del 10% és "incondicional", però ha recordat que si es reben els diners que ha de pagar l'Estat del fons de competitivitat s'aconseguiran reduir les necessitats d'endeutament.

Respecte al moviment dels indignats, Mas-Colell ha declarat que entén que hi hagi gent "preocupada" per l'actual situació econòmica. El conseller ha assegurat que creu que una part del moviment entendrà que "la política és necessària" i evolucionarà en aquest sentit. Sobre una de les principals reivindicacions d'aquest col·lectiu, la modificació de la llei hipotecària, Mas-Colell ha afirmat que seria desitjable que el desnonament no fos la primera de les opcions quan una família està en situació de fallida. No obstant això, ha deixat clar que al seu parer les altres opcions no s'haurien d'estendre a tots els casos perquè si no es crearien incentius que encaririen més el crèdit.

La ministra espanyola d'Economia també descarta un rescat

La vicepresidenta econòmica del govern espanyol, Elena Salgado, ha descartat també aquest dilluns que el retard fins al juliol de l'ajuda d'emergència de 12.000 milions per a Grècia agreugi el contagi de la crisi de deute a l'Estat espanyol.

"Aquestes darreres setmanes hi ha hagut turbulències i, evidentment, hauria estat desitjable que haguéssim arribat a un acord més immediat el dia d'ahir (diumenge)", ha admès Salgado en declaracions a la premsa a l'entrada de la segona jornada de reunió de ministres d'Economia de la UE.

"Però jo crec que els mercats distingeixen perfectament, saben que fem les reformes que el nostre país necessita i que duem a terme la consolidació fiscal i, per tant, crec que no hi ha res específic sobre Espanya", ha ressaltat.

La vicepresidenta econòmica ha negat també que els rumors d'avançament electoral a l'Estat puguin agreujar les turbulències. "Els rumors d'avançament electoral es compensen amb la declaració del president del Govern i de tot el Govern que esgotarem la legislatura, així que no hauríem de fer cas a aquests rumors", ha assenyalat.