El conseller d'Agricultura, ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, considera que no són suficients les indemnitzacions rebudes de les Unió Europea per compensar la crisi del cogombre. En declaracions aquest diumenge a 'L'entrevista' de Catalunya Informació, Pelegrí ha assenyalat que es reclamaran més diners per cobrir el 100% de les pèrdues que han patit els productors. D'altra banda, Pelegrí ha admès que es va equivocar en parlar dels vins de la Rioja per promocionar els productes del país i que no havia d'haver mencionat, segons ha assegurat, cap vi que no fos català.

El conseller d'Agricultura, Josep Maria Pelegrí, ja va negar aquest dissabte haver proclamat un boicot al vi de la Rioja arran de les seves paraules aquest divendres durant la cloenda a la 22a Trobada Empresarial al Pirineu, on va assegurar que demanar un vi d'aquesta DO en un restaurant no ajudava els productors autòctons. Des del DAR, es va remarcar que el conseller mai va utilitzar la paraula boicot i que les seves declaracions "no anaven contra ningú sinó a fomentar la competitivitat dels nostres productes".

Pelegrí assegura que no volia fomentar el boicot a d'altres productes de l'Estat sinó que apel·lava a fer "patriotisme alimentari" en un moment en què el sector es veu afectat també per la crisi del cogombre. Aquest diumenge, el conseller ha admès que es va equivocar en parlar dels vins de la Rioja per promocionar els productes del país i que no havia d'haver mencionat, segons ha assegurat, cap vi que no fos català.