CiU i PP han desvinculat aquest dimarts de la negociació sobre els Pressupostos de la Generalitat per al 2011 la petició dels populars d'una moratòria a la prohibició de les curses de braus, que entrarà en vigor l'1 de gener del 2012, perquè no s'apliqui fins al 2015.

"Durant el transcurs d'aquesta negociació el tema no ha estat sobre la taula", han assegurat en sengles rodes de premsa del Parlament els portaveus parlamentaris de CiU i PP, Jordi Turull i Enric Millo.

Els populars van registrar al març una proposició de llei al Parlament en què reclamaven que s'ajornés tres anys l'entrada en vigor de la prohibició escudant-se en que la situació de crisi econòmica desaconsella fer front a les compensacions econòmiques que contempla la llei.

La Plataforma per a la Promoció i Difusió de la Festa dels Bous xifra en 300 milions d'euros el cost de la supressió dels espectacles taurins, un càlcul que des del PP es va elevar fins als 450 milions.

No obstant això, Turull ha rebutjat frontalment aquestes xifres i ha criticat que s'estiguin dient "animalades sobre l'import que hauria d'abonar", en la línia del portaveu del Govern autonòmic, Francesc Homs, que aquest dimarts havia assegurat també que les compensacions no serien milionàries .

El PP manté l´ofensiva

Les compensacions derivades de l'entrada en vigor de la llei haurien de contemplar als pressupostos del 2012, de manera que els populars han assegurat que la seva petició d'ajornar l'entrada en vigor de la llei "estarà sobre la taula".

La presidenta del PP català, Alicia Sánchez-Camacho, ha garantit aquest dimarts que el PP mantindrà sobre la taula la seva proposta d'una moratòria: "Considerem que quan no hi ha diners per poder pagar les prioritats, que són les prestacions socials, qualsevol altre despesa ha de ser postergada", ha defensat.