La defensa del gendre dels Tous, Lluís Corominas, es va oposar a pagar una indemnització a la família del presumpte lladre al qual va matar, en concepte de responsabilitat civil, encara que sense reclamar la devolució dels 150.000 euros que va avançar a la víctima als tres dies de la seva detenció.

La magistrada presidenta del tribunal popular que el passat 1 de juny va absoldre Lluís Corominas de l'homicidi del presumpte lladre va convocar ahir a les parts a una vista per conèixer les seves posicions amb vista a fixar en sentència al processat una possible responsabilitat civil per la mort a trets de l'assaltant, segons que van informar fonts judicials.

Encara que Corominas va ser absolt de responsabilitat penal pel tribunal popular que el va jutjar, que va estimar que el gendre dels Tous va matar el lladre en legítima defensa presa d'una por que li va fer témer per la seva vida, la magistrada ha de decidir ara si també l'eximeix de responsabilitat civil o si, per contra, l'obliga a pagar una indemnització per matar l'home.

En el seu escrit de qualificació definitiu, la Fiscalia reclamava a Lluís Corominas una indemnització de 270.00 euros per a la dona, el fill i els pares del suposat lladre mort, una quantitat que l'acusació particular exercida pels familiars de la víctima va elevar a 400.000 euros.

En la vista, celebrada a porta tancada, la defensa del gendre dels Tous es va oposar a què s'imposi cap quantitat en concepte de responsabilitat civil al processat, al·legant que va ser absolt de l'homicidi.

També els lletrats de Corominas van evitat reclamar la devolució dels 150.000 euros que el gendre dels Tous va pagar voluntàriament a la dona i fill de la víctima als dos dies de la seva detenció, encara que la magistrada tindria la potestat d'exigir el reintegrament d'aquella quantitat en la seva sentència.