El secretari general d'UDC, Josep Antoni Duran i Lleida, ha criticat aquest dilluns l'actitud del PP pel que fa a la immersió lingüística a Catalunya. Duran ha recordat que el sistema català té una excepció, que és que "al pare que vol assistència en castellà a l'escolarització se li ha de donar".

Però d'això fer-ne la regla seria "gravíssim per tots" i crear una aula per a castellanoparlants i una altra per a catalanoparlants "la millor manera de marginar els castellanoparlants". En una entrevista a TV3 Duran ha qualificat "el camí que emprèn el PP" com a "molt perillós", i ha advertit que si els populars aconsegueixen majoria absoluta a Madrid, aquest camí "es consolidarà".

Duran i Lleida ha lamentat que l'actitud del Partit dels Socialistes de Catalunya davant dels pressupostos de la Generalitat per al 2011 ha abocat CiU a haver de buscar suports a altres indrets per tirar endavant la llei, com el del PP, que ha anunciat que s'abstindrà.

Però això no treu que se'n derivin efectes col·laterals que preocupen el secretari general d'Unió i portaveu de CiU al Congrés dels Diputats.

"Em preocupa -ha dit- aquest PP amb actituds com és el tema de la llengua que lògicament no puc compartir".

Ho diu després que la presidenta del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, hagi presentat aquest divendres una instància al Departament d'Ensenyament, com a mare i líder dels populars catalans, per garantir el bilingüisme a les escoles catalanes.

Duran ha afegit: "Aquí tenim un sistema d'immersió lingüística que té una excepció i és que el pare que vol assistència en castellà a l'escolarització se li ha de donar. Però de l'excepció fer-ne la regla seria gravíssim per tots".

A més, al seu parer, crear una aula per castellanoparlants i una altra per catalanoparlants seria "la millor manera de marginar els castellanoparlants". I ha advertit: "Aquest camí que emprèn el PP és un camí molt perillós. I si el PP té majoria absoluta a Espanya és un camí que es consolidarà. Si no la té, és molt possible que no pugui continuar per la via que ha emprès".