El Govern ha allargat aquest dimarts la mà a l'oposició, en especial al PSC, per modificar l'esborrany de la Llei Òmnibus, que ha rebut un total de 2.344 al·legacions, mentre l'acord pressupostari amb el PP està "molt avançat".

La polèmica Llei Òmnibus pretén modificar d'una sola tacada prop de 90 lleis amb la finalitat de simplificar i racionalitzar tràmits administratius que, segons el Govern, obstaculitzen l'activitat econòmica.

Després que aquest dilluns acabés el període d'exposició pública de l'avantprojecte de la normativa, el portaveu del Govern, Francesc Homs, ha explicat que les al·legacions rebudes totalitzen 2.344, encara que moltes d'elles són "reiteratives" al voltant del mateix tema.

Després de la reunió d'aquest dimarts del Govern, Homs ha considerat "positiu" l'elevat nombre d'al·legacions rebudes pel gabinet jurídic de la Generalitat, ja que demostra que es tracta d'un projecte que suscita "controvèrsia" però també interès entre la població.

Per deixar patent la seva voluntat d'obrir-se al "diàleg", sense ànim d'imposar de manera inflexible el primer esborrany de la llei, el Govern ha encarregat al grup parlamentari de CiU que iniciï ja una ronda de converses amb l'oposició.

Aquests contactes es produirien abans fins i tot que el Govern aprovi l'avantprojecte de llei, amb la finalitat que es pugui "afinar" el seu contingut abans de ser enviat al Parlament per a la seva tramitació.

CiU pretén iniciar aquestes converses amb el PSC, amb la finalitat de restablir certes relacions de col·laboració després que els socialistes tanquessin la porta a la federació nacionalista amb els pressupostos de la Generalitat per al 2011. I en un evident gest de complicitat als socialistes, Homs ha destacat la voluntat del Govern de restablir la capacitat de "pactar i dialogar" amb "el principal grup de l'oposició".

Un acostament al PSC a la Llei Òmnibus podria servir-li al Govern no només per assegurar-se que podrà tirar endavant aquest projecte sinó també per desmarcar-se en certa mesura de les acusacions d'haver escollit el PP com a aliat preferent.

"Estat molt avançat de les converses" amb el PP pels pressupostos

Encara que no ha volgut donar per tancat el pacte amb els populars per facilitar l'aprovació dels pressupostos al Parlament, ja que encara s'estan negociant esmenes a la llei d'acompanyament, Homs ha reconegut l'"estat molt avançat de les converses".

En nom del Govern, el portaveu ha agraït el "paper constructiu" del PP, que "com a molt s'abstindrà" en la votació que previsiblement se celebrarà el 21 de juliol.

Homs ha reconegut que "és difícil" trobar a altres aliats que no siguin el PP per aprovar els pressupostos, donada l'actitud del PSC i ERC en aquest tema, però ha remarcat la "voluntat de diàleg i de mà estesa pública i notòria" del Govern en altres qüestions com la Llei Òmnibus.