El dispositiu especial per a la revetlla de Sant Joan que ha elaborat la conselleria d'Interior posa l'accent en la precaució a l'hora de manipular els petards i també en el control del trànsit, ja que enguany la revetlla coincideix amb un pont de tres dies.

Per a la nit del 23 al 24 de juny s'habilitaran 69 controls d'alcoholèmia i drogues arreu de Catalunya i durant el pont hi ha previstos més de 400. El conseller d'Interior, Felip Puig, ha indicat que la nit de la revetlla el nombre de positius pràcticament es dobla: "si la incidència mitjana és d'un 4% de positius, en la darrera revetlla el nombre va pujar fins el 7%". Per això, Puig recomana no agafar el cotxe durant aquesta nit.

La previsió del Servei Català de Trànsit és que entre la nit de dijous 23 de juny i el matí del 24, 500.000 vehicles surtin de l'àrea metropolitana per aprofitar el cap de setmana llarg. Com acostuma a passar en época estiuenca les destinacions de la Costa Brava i de la Costa Daurada seran les preferides per als conductors. Més de 1.700 mossos d'esquadra vetllaran per la seguretat viària i, a més dels controls d'alcoholèmia, es realitzaran 360 controls de casc i cinturó, 198 de velocitat i 176 de transport.