Els Mossos van interceptar diumenge el líder de la JNC, les joventuts de CDC, Gerard Figueras, que conduïa el seu vehicle després d'haver esgotat tots els punts dels quals disposava, segons van informar fonts de la investigació.

Segons aquestes fonts, Figueras, que és diputat al Parlament, conduïa el seu vehicle per l'autopista AP-7 quan va ser interceptat pels Mossos per algun motiu no especificat. Segons va avançar la Cadena SER, Figueras va ser interceptat per circular a 165 km/h, i va ser llavors, en parar el seu vehicle, quan els agents es van adonar que havia esgotat tots els punts disponibles per poder conduir. Aquestes fonts van recalcar que Figueras no va ser detingut per aquest fet, i que se'l va citar a declarar davant el jutjat de Reus.

Figueras va voler demanar ahir "disculpes" públicament i es va mostrar "penedit". "Vaig prendre la mala decisió de córrer més del compte per arribar a l'Ametlla de Mar. Demano disculpes públicament per un fet que no s'hauria d'haver produït mai", va afirmar.

Figueras, que estarà sense poder conduir fins a l'1 de novembre, havia infringit el límit de velocitat en anteriors ocasions, ja que, segons que va explicar, les seves funcions com a president de la JNC el van dur a acumular nombrosos actes en un mateix dia que l'obligaven a desplaçar-se a corre-cuita per Catalunya. "Tinc el mal vici de no dir mai que no quan em demanen que estigui present en un acte, sigui on sigui de Catalunya. Voler arribar a tot arreu m'ha obligat a forçar la màquina més del compte", va argumentar. L'any passat, el diputat del PP i president de Nuevas Generaciones, Ignacio Uriarte, va donar positiu després de patir un sinistre amb el seu cotxe al centre de Madrid.