L'eurodiputat i candidat de Sant Vicenç dels Horts, Oriol Junqueras, va confirmar ahir el seu desig de presidir ERC i de presentar la seva candidatura en el pròxim congrés, si bé encara no va concretar els suports amb què compta i si s'aliarà o no amb altres dirigents republicans.

Junqueras va anunciar la seva intenció de presentar una candidatura a la presidència d'ERC en una entrevista al diari Ara, en la qual l'actual eurodiputat afirma que es veu "preparat" per assumir el repte de presidir el seu partit, i la seva aposta per "encapçalar un projecte ampli però coherent".

"Em sento amb força, entusiasme i preparat per ser president d'ERC", va apuntar aquest historiador i eurodiputat qui, en una altra entrevista a Catalunya Informació, va explicar que intentarà liderar el partit perquè la militància li està demanant que ho faci.

"(Els militants) m'inviten i em suggereixen la conveniència de fer aquest pas, i jo sempre els he contestat que estic disposat a intentar-ho, sempre que aquest compromís sigui col·lectiu i que tothom hi posi de la seva part, com estic segur que així serà i, per tant, expresso la meva predisposició a intentar presidir ERC", va dir.

Junqueras, que forma part de l'executiva d'ERC però no de la comissió permanent que és la que es va reunir a la seu nacional, encara no ha formalitzat la seva candidatura, van indicar fonts de l'actual direcció del partit, però és molt probable que ja disposi dels formularis per recollir les firmes que l'avalen.

Segons el portaveu d'ERC, Ignasi Llorente, a la reunió de la comissió permanent "no s'havia parlat de cap candidatura". No obstant, va dir que en en els propers dies "la lògica precongressual" fa pressuposar que "apareixeran persones del partit que estan disposades a fer el pas" de presentar candidatures.