El conseller d'Interior, Felip Puig, ha insistit avui que "l'ocupació de la plaça Catalunya no es pot permetre per més temps" i que caldrà reflexionar sobre com es posa fi a aquesta situació, ja que "fins i tot les assemblees del moviment 15M van determinar que caldria abandonar l'ocupació".

En una entrevista al programa "Los Desayunos" de TVE, Puig ha afegit que "han quedat grups que insisteixen a no complir aquesta determinació majoritària del moviment", i que creu que en algun moment haurà d'acabar.

Per a Puig, és evident que "s'ha produït una manifestació i una lliure expressió dels ciutadans davant el descontentament per la marxa de l'economia i per una situació social que no satisfà molts ciutadans a Catalunya i a la resta d'Espanya", però que caldrà fer alguna reflexió sobre com es va posant fi a aquesta ocupació d'un espai públic que no pot tenir caràcter privatiu.

El conseller ha dit, a més, que no es planteja dimitir per l'actuació dels Mossos del passat 27 de maig per desmuntar el campament dels 'indignats' de la plaça Catalunya per motius de salubritat i per retirar elements potencialment perillosos de cara a les celebracions dels triomfs futbolístics del Barça, que va acabar amb 120 ferits lleus i que va generar grans crítiques.

També ha reconegut que aquell dia, en molts moments, "la policia va haver d'intervenir de forma contundent davant la reacció contra els agents a l'autoritat", però que "tots els informes recollits constaten que l'actuació policial va ser justa i proporcional".

S'ha referit també als incidents registrats el passat dia 15 de juny al costat del Parlament català i, preguntat sobre si hi havia o no policies de paisà infiltrats entre els violents, Puig ha dit que "totes les policies tenen divisions d'informació que de paisà intenten complir amb les seves obligació" i "cossos que van advertint els controls centrals sobre com es desenvolupen les accions".

Ha afegit que els policies que van d'incògnit no han d'anar identificats, però sí els d'uniforme, encara que "quan han de posar-se defenses o equip per protegir-se, hi ha algun material que obstaculitza la seva identificació, però això passa a tot Espanya i a Europa".

En aquest sentit, ha dit que és fals que agents de paisà incitessin a la violència, i que hi ha elements suficients d'anàlisi per contrastar la labor dels policies.