Els partits de l'oposició creuen que la citació d'Àngel Colom a declarar afegirà transparència al cas Palau. La diputada del PSC Rocío Martínez-Sempere ha demanat "explicacions" al president Artur Mas, i el portaveu parlamentari del PPC, Enric Millo, ha assegurat que "la imputació de Colom garanteix que quedarà aclarit". La portaveu parlamentària d'Esquerra, Anna Simó, ha demanat que "s'arribi fins el final d'aquesta qüestió" i que la justícia sigui "ràpida, transparent, clara i exemplar"; i el president de C's, Albert Rivera, ha demanat al Govern "un pas endavant" per signar un pacte contra la corrupció i per la transparència. CiU ha reiterat la seva confiança en l'honestedat de l'exlíder del PI.

Rocío Martínez-Sempere, diputada i portaveu econòmica del grup del PSC al Parlament, ha recordat que el PSC va demanar la imputació de Daniel Osàcar, Àngel Colom i de Rosa Garicano i que ara la justícia els "torna a donar la raó".

Tot i que Martínez-Sempere ha advertit que no es pot posar en dubte ni menystenir la presumpció d'innocència, ha assegurat que totes les notícies que van apareixent sobre el cas Palau "apunten en la mateixa direcció". "Volem que el president de la Generalitat aclareixi i doni explicacions respecte els tractes d'Àngel Colom que també és un dirigent de CiU", ha dit.

El portaveu parlamentari del PPC, Enric Millo, ha valorat la citació de Colom amb "tot el respecte per les actuacions judicials i la fiscalia". Amb tot, ha explicat que el seu grup sempre es mostrarà partidari "de la màxima transparència, de posar llum sobre els fets, i el propi Colom ha dit que està disposat a contribuir per esclarir què va passar". "Si es demostra que hi han conseqüències penals, s'haurien d'assumir. I si no, quedaria aclarit tot", ha explicat Millo, tot afegint que "el que no seria bo és que no quedés tot clar, i la imputació de Colom garanteix que quedarà aclarit".

Per la seva banda, la diputada d'ICV-EUiA Dolors Camats ha afirmat que seguiran "amb atenció" el que digui el jutge però ha recordat que el seu grup ja va assenyalar durant la comissió d'investigació que "hi havia dubtes raonables" per pensar que la trama del cas Palau "també tenia ramificacions polítiques que arribaven a CDC i el PI". Ara, creu que el jutge els hi dóna la raó i constata aquestes ramificacions i veu "prou delicte com per imputar fins i tot el màxim responsable" de CDC en aquell moment i Garicano.

La portaveu parlamentària d'Esquerra, Anna Simó, ha recordat que la imputació de Colom "és una petició reiterada de la fiscalia i, fins i tot, del consorci del Palau de la Música abans del canvi a la Generalitat". ERC demana que "s'arribi fins al final d'aquesta qüestió", i que la justícia sigui "ràpida, transparent, clara i exemplar".

Finalment, el portaveu de C's, Albert Rivera, ha afirmat que el govern d'Artur Mas és un govern "valent contra els violents, però possiblement covard davant els corruptes". Rivera ha dit que el seu partit "celebra que hi hagi imputacions davant els que provoquen violència" però segons el líder de C´s aquest govern hauria d'haver estat "igual de ferm davant la corrupció i la sospita", referint-se a la imputació d'Àngel Colom en el cas Palau. Des de C's es demana al Govern "un pas endavant" per signar un pacte contra la corrupció i per la transparència.

De la seva banda, el grup parlamentari de CiU ha insistit en "la confiança en l'honestedat d'Àngel Colom" i s'ha adherit al comunicat que el mateix responsable d'immigració de CDC ha emès durant la jornada d'aquest dimarts: "El senyor Colom ja ha manifestat la seva col·laboració amb la justícia". El portaveu parlamentari de CiU, Jordi Turull, també ha recordat que la imputació a Colom no és penal. "Com a molt se'l podria condemnar a tornar els diners (del conveni amb el Palau de la Música), un fet que el mateix Àngel Colom ja ha proposat en diferents ocasions", ha explicat.