El nombre de turistes que visiten Catalunya ha crescut un 6,8% el mes de maig respecte el mateix període de l'any passat, segons xifres de l'Enquesta de Moviments Turístics en Fronteres (Frontur) que elabora el Ministeri d'Indústria, Turisme i Comerç.

Concretament, 1,3 milions de persones van visitar el territori català durant aquest mes, fet que la situa al capdavant de les de l'Estat. Al conjunt estatal, 5,2 milions de turistes internacionals han visitat alguna de les seves zones el mes de maig, un 4,2% més que l'any passat. Països Baixos, Regne Unit i Irlanda són els països emissors que més creixen, amb un augment del 18, el 15,4 i l'11,8% respectivament.

D'altra banda, també cal destacar que 19 milions de persones han visitat algun dels seus indrets durant els cinc primers mesos del 2011, fet que suposa un 7,3% més que en el mateix període de l'any passat.

Catalunya ha estat el primer destí turístic de l'Estat el mes de maig, amb un augment del 6,8% respecte el mateix període de l'any anterior, és a dir, 1,3 milions de turistes estrangers.

Les Illes Balears ocupen la segona plaça d'aquesta llista, amb 1,2 milions d'arribades i un augment del 9,6% respecte el maig del 2010.

Al País Valencià també hi ha hagut un augment de flux turístic. Concretament, el maig del 2011 hi ha hagut un 5,6% més de turistes que el mateix mes de l'any passat.