El portaveu de CiU al Congrés, Josep Antoni Duran, ha culpat aquest dimarts els responsables polítics de l'existència de col·lectius antisistema a Barcelona i de les seves actuacions violentes durant els actes de protesta del moviment 15M, ja que, segons la seva opinió, "no han exercit el principi d'autoritat".

En una entrevista a Telecinco recollida per Europa Press, Duran ha advertit sobre la pèrdua de valors a la societat espanyola durant els últims anys, entre els quals hi ha el del principi d'autoritat, que per a ell és molt important perquè, sense elles, "no hi ha llibertat, ni seguretat, i sense elles no hi ha democràcia".

En aquest sentit, considera que l'absència d'autoritat exercida pels polítics a Barcelona ha provocat que aquesta sigui "capital europea dels antisistema".

Així i tot, el portaveu de CiU al Congrés ha volgut distingir entre aquest col·lectiu i el dels integrants del 15M, i ha aclarit que els indignats no són violents, però els ha avisat que han de ser conscients que les seves manifestacions "han estat preses pels antisistema".

D'altra banda, ha assenyalat que els indignats a vegades fan més protestes que propostes, i tot i que creu que "hi ha motius per a això", no es tracta només de protestar, "perquè els problemes també es poden resoldre des de les institucions".