EN DIRECTE

CiU torna a recuperar ´in extremis´ el seu quinzè regidor a Barcelona

El PP, que ha perdut el
seu novè edil, no
descarta acudir al
Tribunal Constitucional

 
El futur alcalde de Barcelona.
El futur alcalde de Barcelona. acn

BARCELONA | ACN/EFE/DDG De nou, el futur Ple de l'Ajuntament de Barcelona canvia a cop de sentència judicial. Després que el recurs del PPC al TSJC aconse?guís la validació de 57 vots declarats nuls i, per tant, l'obtenció del novè regidor popular en detriment del quinzè de CiU, ara el mateix tribunal ha redactat un aclariment que, a instàncies dels nacionalistes, retorna l'edil a les files de Xavier Trias. El TSJC ha tornat a declarar nuls tres d'aquells vots, cosa que fa baixar el nombre de paperetes per al PPC, que no supera la barrera dels 56 que necessitava per tenir el novè regidor. La sentència del tribunal atribueix a un "error material" la validació dels tres vots que ara s'han tornat a declarar nuls.

Els motius
Convergència i Unió va presentar dimecres davant la Sala del TSJC un escrit d'aclariment pels diversos "errors materials" detectats en la sentència que permetria atribuir al Partit Popular el novè regidor a Barcelona. En concret, el TSJC validava un total de sis paperetes nul·les, procedents del recompte de les Meses Electorals 9-24-U, 10-109-U, 10-111-U, malgrat que el Partit Popular no les havia reclamat, segons CiU. En l'escrit d'aclariment presentat per CiU es feia constar que es produïa un "error material atès que la Sentència no pot validar allò que no ha estat mai reclamat pel recurrent". A més, a la Mesa 10-82-U es declarava vàlid un vot que contenia l'ordre numèric de la llista ratllat, en contra del criteri de la sentència que declara nuls pel mateix motiu diversos sufragis.
La sala ara ha fet públic un escrit de correccions i aclariment, que entre noves validacions i anul·lacions, descompta tres vots al Partit Popular.

La resposta
Joaquim Forn, futur primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Barcelona i número dos en la candidatura de Trias, després de conèixer l'acte d'aclariment difós per la secció quarta de la sala contenciosa Administrativa del TSJC, es va mostrar "satisfet" per la decisió judicial. Ahir, CiU ja havia registrat davant el TC un recurs d'empara, pel que pogués passar.
Fonts del Partit Popular van subratllar que el TSJC havia canviat el seu criteri i per això presentaran avui mateix un escrit perquè el tribunal aclareixi per què ha interpretat una sentència que era ferma. En cas que el TSJC no mantingui la seva posició inicial, que donava la raó al PPC, aquestes fonts apunten que acudiran al Tribunal Constitucional.

Enllaços recomanats: Premis cinema