Vacances per als menuts

Comencen les colònies d´estiu

El programa 'L'Estiu és teu!' de la Generalitat es posa en marxa en 29 albergs i tindrà més de 10.000 participants

 12:20  
El programa de campaments d´estiu ´L´Estiu és teu!´ de la Generalitat es posa en marxa aquest divendres en 29 albergs de Catalunya.
El programa de campaments d´estiu ´L´Estiu és teu!´ de la Generalitat es posa en marxa aquest divendres en 29 albergs de Catalunya. EFE

EP / BARCELONA El programa de campaments d'estiu 'L'Estiu és teu!' de la Generalitat es posa en marxa aquest divendres en 29 albergs de Catalunya i tindrà almenys 10.614 participants, entre nens de 5 a 16 anys i monitors.

La Conselleria de Benestar Social i Família de la Generalitat ha informat que els 18 torns que començaran aquest divendres mobilitzaran 1.324 nens i 161 monitors, i ha indicat que el període d'inscripcions continua obert per als 168 torns que es realitzaran més endavant.

La majoria de sol·licituds (68%) són per a l'aprenentatge d'idiomes (anglès, francès i alemany) en estades només de llengües o que combinen idiomes i esports, seguit pels campaments d'esports (20%), música (4%), enginy (3%), teatre (3%), circ (0,7%) i veu (0,5%).

La demarcació que més participants rebrà, segons dades provisionals, és la de Girona (35%), seguida de Barcelona (28%), Tarragona (19%), Terres de l'Ebre (9%) i Lleida (9%).

La Conselleria de Benestar Social i Família ha ampliat el programa fins al 10 de setembre per adaptar-se al nou calendari escolar, pel que el curs començarà el 12 de setembre, i ha ampliat en 320 les 12.078 places inicials.

Com a novetats, s'ofereixen estades de música i de cant modern i altres de música i dansa moderna per a participants de 8 a 16 anys, mentre que el límit d'edat per a les activitats de veu s'ha ampliat dels 12 als 16 anys i s'han incorporat dos nous albergs.

Enllaços recomanats: Premis cinema