Els professors de l'escola concertada han denunciat que la patronal vol retallar entre el 5 i el 8% el sou dels mestres de pagament directe, que són els que cobren directament de les quotes que paguen els pares dels alumnes. Segons el sindicat UGT, aquesta retallada es faria efectiva en la nòmina de juliol i seria retroactiva des del mes de juny del 2010. Davant d'aquesta situació, tant UGT com CCOO han convocat als seus delegats a concentrar-se aquest dijous davant el Departament d'Ensenyament per mostrar el seu rebuig. A més, promouran que els professors contestin complint "estrictament" amb les 1.190 hores de jornada laboral anual, el que suposaria deixar de participar en colònies i sortides.

Els sindicats denuncien que els treballadors de la concertada "cobren menys i treballen més amb menys recursos que els professionals de la pública". UGT ha recordat també que els professors amb pagament delegat ja van patir una retallada d'un 10% en els seus sous, seguint la retallada que el govern va aplicar als sous dels treballadors públics.

A més, ha considerat que el Govern s'estalvia 150 milions d'euros "endarrerint any rere any" l'homologació de les seves condicions de treball amb els de la pública, "incomplint de manera flagrant els terminis que marcava la Llei d'Educació de Catalunya".