Més de mig milió de cotxes sortiran de l´àrea metropolitana de Barcelona entre les 15 hores d'aquest dijous i les 15 hores de divendres, en un pont que es preveu complicat, segons les dades del Servei Català de Trànsit (SCT) presentades pel conseller d'Interior, Felip Puig.

En roda de premsa, el conseller ha explicat que la revetlla de Sant Joan coincideix aquest any amb un pont i amb el final del curs escolar, per la qual cosa es preveu una sortida molt complicada, tot i que s'han establert les mesures de circulació necessàries per garantir una mobilitat fluïda i ha demanat a la ciutadania que intenti no sortir en les últimes hores de dijous i de diumenge.

Així, un total de 1.780 Mossos d'Esquadra vetllaran per la seguretat viària durant el pont a tot Catalunya i intensificaran la seva presència en les vies d'entrada i sortida dels grans nuclis urbans.

A més, entre la nit del 23 i la matinada del 24 es realitzaran 69 controls d'alcoholèmia i drogues, ja que durant la revetlla hi ha un major percentatge de gent que supera els nivells permesos per la llei.

De fet, Puig ha explicat que durant l'any 2010 un 4% dels controls d'alcoholèmia van donar positius, mentre que durant la revetlla el percentatge va ser més gran, d'un 7%. "Anem en una bona línia aquest any, tenim menys morts, però hem d'incidir en aquests dies de desplaçaments especials. No podem relaxar-nos", ha destacat Puig.

A més, ha explicat que, des de fa mesos, es treballa intensament amb Renfe, Adif i Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) per establir una sèrie de mesures, que s'explicaran en breu, especialment en algunes estacions, perquè no es repeteixin accidents com el de l'any passat a Castelldefels.

Puig també ha avisat que, tot i que ha estat un mes de juny molt plujós i la campanya forestal s'ha endarrerit, la humitat desapareix ràpid i hi ha zones més seques que corren risc d'incendi, principalment els extrems, l'Empordà i Terres de L' Ebre.

Uns 1130 bombers cobriran les possibles emergències durant Sant Joan, i s'obriran tots els parcs de bombers voluntaris ja que l'any passat es van fer 1000 sortides a la revetlla.