Els Bombers de la Generalitat han realitzat unes 80 sortides aquest divendres des de les vuit del matí fins les set de la tarda per sufocar incendis de vegetació. La demarcació que ha acumulat més incidències ha estat la regió d'emergències metropolitana nord, amb 19 incendis de vegetació. L'han seguit la de Girona, amb 16; la metropolitana sud i Tarragona, amb 12; la de Lleida, amb 11; la de Terres de l'Ebre, amb vuit i la Central, amb tres. Entre els focs més importants hi ha el de Cala Montgó (Torroella de Montgrí), que ha estat extingit aquest divendres a la tarda havent cremat dues hectàrees, i un altre que s'ha declarat a Vila-sana (Pla d'Urgell) i que ha cremat tres hectàrees.

Pel que fa als incendis més remarcables, un foc que s'ha declarat a les 9.49 hores a Tarragona ha cremat 1,2 hectàrees de matolls i runa en un descampat entre Bonavista i la Canonja. Hi han treballat quatre dotacions terrestres. D'altra banda, a Vila-sana (Pla d'Urgell) un foc de les 11.38 hores ha calcinat tres hectàrees de rostoll, brossa i herbes en una zona agrícola. Els Bombers hi han enviat una dotació.

A les 12.55 hores d'aquest migdia els Bombers han estat alertats d'un incendi que afectava una zona de barraques a Torreromeu, a Sabadell, aproximadament a l'altura del punt quilomètric 2 de la carretera C-155. Hi han treballat 2 helicòpters bombarders i 6 dotacions terrestres. El foc ha cremat 600 metres quadrats de rostolls i totalment dues barraques.

Un total de 6 dotacions terrestres i 2 helicòpters bombarders han treballat en les tasques d'extinció d'un incendi a prop de la platja de Calafat, a l'Ametlla de Mar (Baix Ebre). A les 15.27 hores els Bombers, que han estat alertats de l'incendi a les 13.30 hores d'aquest migdia, ja donaven el foc, que ha cremat 2.600 metres quadrats de vegetació forestal, per controlat. A Altafulla (Tarragonès), a les 16.42 hores un altre incendi en una zona de matolls entre el carrer Avellaners i el Camí de Ferran ha cremat una hectàrea. Fins al lloc s'han desplaçat 4 dotacions terrestres i 1 helicòpter bombarder que a les 17.23 hores ja donaven el foc per controlat.

Els Bombers han desplaçat 5 dotacions terrestres i 2 helicòpters (un de comandament i un bombarder) a Vilanova de Meià (Noguera), al costat de la carretera LP-9132 al punt quilomètric 10, per apagar un foc de vegetació agrícola. Els Bombers, que han rebut l'avís a les 18.44 hores, han controlat ràpidament el foc (a les 19.20 hores ja el donaven per controlat) i no ha cremat més de 2.000 metres quadrats.

D'altra banda, l'incendi que des d'aquesta matinada afectava la zona de la cala Montgó, a Torroella de Montgrí, ja està totalment extingit. El foc ha cremat 2,1 hectàrees de vegetació forestal. Al llarg de la matinada hi han estat treballant 34 dotacions terrestres, que han rebut, posteriorment, el suport de 5 mitjans aeris.

D'altra banda, a les 15.48 hores d'aquesta tarda, els Bombers han desplaçat 3 dotacions al carrer Pi i Maragall número 85 de Terrassa on ha cremat un aparell electrodomèstic a l'interior de la cuina del pis de l'entresol. Una noia de 21 anys ha estat atesa pels serveis sanitaris per intoxicació lleu causada pel fum, però no ha estat necessari el seu trasllat a cap centre hospitalari.

941 sortides de mitjana

Pel que fa a l'evolució del nombre de serveis realitzats pels Bombers de la Generalitat durant la revetlla de Sant Joan des de l'any 2005, s'han atès de mitjana 941 serveis en el període comprès entre les 20.00 hores del dia 23 fins a les 08.00 hores del dia 24 de juny. La majoria d'aquests serveis són per apagar incendis de contenidors i altre mobiliari urbà, vegetació urbana i per realitzar rutes o seguiment de fogueres arreu de Catalunya.

Les comarques on històricament es concentra el major nombre de serveis són les més properes al litoral barceloní: Vallès Occidental, Baix Llobregat, Barcelonès i Maresme.