Els termòmetres continuen pujant aquest diumenge com a conseqüència de la massa d'aire calent que afecta a gran part de la Península des d'aquest dissabte, segons l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet), que preveu que les temperatures superaran els 40 graus a la províncies de l'interior .

El portaveu de l'Aemet, Ángel Rivera, ha explicat a Europa Press que l'onada de calor, sumada a una gran dorsal anticiclònica en alçada, donarà lloc a cels clars i molt escalfament solar i anirà travessant la Península fins dilluns.

Segons ha indicat, aquesta situació afectarà, sobretot, a l'oest peninsular, la zona centre, la vall de l'Ebre i al Cantàbric oriental i s'estendrà fins dilluns a la tarda, quan s'espera l'arribada d'un aire més fresc pel nord-oest . Dimarts, aquest descens s'estendrà a la resta de les zones.

Concretament, ha precisat que aquesta massa d'aire "molt càlid" donarà lloc a un ascens "general i progressiu" de les temperatures, amb pujades "més intenses en la meitat nord i especialment al nord-oest i una mica menors al sud i litoral mediterrani ".

Així, els termòmetres seguiran pujant el diumenge, de forma lleugera o moderada (2 a 6 graus centígrads) a la meitat nord i de forma lleugera (2 graus centígrads) a la resta de les zones, arribant als 38 o 40 graus centígrads en nombroses zones de la meitat oest del país.

Rivera ha advertit que fins i tot es podran superar localment els 40 graus centígrads a l'interior de Galícia, especialment a Orense, i en les valls del Guadiana i del Guadalquivir. A Castella i Lleó s'assoliran o superaran els 36 º C a la resta de Castella i Lleó, vall de l'Ebre i Cantàbric oriental.

Aquest dilluns es mantindran les temperatures amb pocs canvis ia partir del dimarts 28 s'iniciarà un descens notable en el nord-oest i àrea Cantàbrica i moderat a la resta del terç occidental que s'estendrà a la resta de la meitat nord i zona centre el dimecres 29.

En aquest context, Rivera apunta que s'arribarà a un índex de radiació ultraviolada (UVI) "molt elevat" ja que es preveu assolir o fins i tot superar valors d'11 a "àmplies zones del país".

Ja aquest dilluns, les temperatures es mantindran amb "pocs canvis" però el dimarts 28 començarà un descens "molt notable" dels termòmetres, sobretot al nord-oest i àrea Cantàbrica i moderat a la resta del terç occidental. Aquesta baixada de les temperatures s'estendrà a la resta de la meitat nord ia la zona centre el dimecres 29 de juny.