Els Mossos d'Esquadra van detenir un home de 40 anys que va presentar set denúncies falses per robatoris amb intimidació i dues més per robatoris al seu domicili per cobrar les corresponents indemnitzacions de les seves companyies d'assegurances.

Segons va informar la policia catalana, el detingut, D.M.A., va presentar les denúncies falses a diferents comissaries dels Mossos d'Esquadra a Barcelona i amb aquest mètode hauria defraudat al voltant d'uns 6.000 euros a les seves asseguradores.

En el cas dels robatoris amb intimidació, el detingut sempre oferia un relat molt similar dels fets i denunciava haver estat assaltat per dues persones d'origen magribí. Així, doncs, en les denúncies falses, el detingut assegurava que els atracadors li havien sostret documents, diners en metàl·lic, el telèfon mòbil i joies i les asseguradores li acabaven tornant part d'aquests diners.

En les primeres denúncies, segons les fonts consultades, l'import sostret era baix, però després va anar augmentant de mica en mica en veure que el mètode que utilitzava per defraudar les asseguradores estava funcionant i li permetia anar recaptant més diners en cada nova denúncia.

Segons va informar la policia catalana, el detingut va passar a disposició judicial recentment i va quedar en llibertat amb càrrecs amb posterioritat.