Un vuitantena d'"indignats" barcelonins del moviment del 15M va emprendre ahir la "Marxa indignada" en direcció a la Puerta del Sol de Madrid, en un recorregut que van iniciar a les set del matí des de la plaça de Catalunya. En la primera jornada tenien previst anar fins a Esplugues i des d'allà arribar a Vallirana, on passar la primera nit. Els "indignats" van ser escortats per tres unitats dels Mossos d'Esquadra i els participants que estaven situats al davant i al darrera portaven armilles reflectores perquè els cotxes els poguessin veure fàcilment. El grup compta, a més, amb un cotxe de suport de la "Comissió de Sanitat" amb medicaments, en què també viatgen un traumatòleg i una infermera.

La proposta va venir des de Madrid i va tenir bona acollida per part dels "indignats" catalans, els quals van assegurar que el gest ha de valorar-se qualitativament i no quantitativament perquè és quelcom simbòlic. Els organitzadors tenen previst arribar al seu destí el 23 de juliol.

Per altra banda, l'Ajuntament de Barcelona va anunciar ahir que permetria que el moviment comptés amb un punt d'informació a la Plaça Catalunya si els acampats decideixen anar-se'n. Així ho va explicar la regidora de Seguretat en funcions, Assumpta Escarp: "Hi ha alguna conversa per animar-los que vagin recollint i vagin anant-se'n (...), crec que un punt d'informació s'hi podria deixar".