L'alcalde de Barcelona en funcions, Jordi Hereu, espera que Xavier Trias faci seves les 42 al·legacions que ha presentat l'Ajuntament de Barcelona a la Llei Òmnibus. En un comunicat, el consistori ha explicat que les al·legacions busquen mantenir i garantir l'autonomia local en la presa de decisions i la representativitat de l'administració municipal en els òrgans de decisió que afecten els interessos de Barcelona. L'Ajuntament demana reformular aspectes relacionats amb l'urbanisme, la regulació dels habitatges d'ús turístic i la prestació o demanda de serveis sexuals a l'espai públic. Les al·legacions han quedat recollides en un informe que s'ha fet arribar al Departament de Presidència.

Les al·legacions inclouen propostes d'esmenes o, en alguns casos, redacció alternativa. L'Ajuntament de Barcelona ha considerat necessari defensar les atribucions i competències de la ciutat, en concret mantenir i garantir l'autonomia local en la presa de decisions i la representativitat municipal en els òrgans que afecten els interessos de la ciutat, tal com recull la Carta Municipal.

Hereu confia que el proper govern municipal, i especialment el seu alcalde farà seves les al·legacions i defensarà els interessos de l'Ajuntament i de la ciutat malgrat que el color del Govern de la Generalitat sigui el mateix que el seu.