El president de la Generalitat, Artur Mas, ha afirmat aquest diumenge que "cal una implicació conjunta de tota la població", que "amb iniciativa pròpia i al costat de les institucions" permeti "aixecar el país". "Estem en un moment en què les institucions públiques soles no li poden donar la volta a la situació a nivell social, econòmic o nacional", ha raonat.

Mas ha fet aquestes declaracions a La Garriga en una visita emmarcada en la celebració de la Festa del Corpus, tradició que s'ha mantingut al municipi vallesà gràcies a la implicació dels seus habitants. Un compromís popular que el cap del Govern ha citat com a exemple.

En una breu parlament que ha fet després de signar en el Llibre d'Honor a l'Ajuntament de La Garriga, Mas ha assenyalat que la celebració del Corpus en aquest municipi "és una festa que organitza la gent". "No és tant una festa de l'Ajuntament, ni de les institucions públiques", ha apuntat. De fet, i segons dades de l'Associació Cultural Corpus, unes 7.000 persones han treballat voluntàriament tot el dia per fer possible les 26 catifes de flors que guarneixen el centre del poble.

"Crec que això és un bon missatge a donar al conjunt la població", ha afegit Artur Mas. "Aquesta manera de fer de posar-se al davant, no d'esperar que els altres resolguin les coses, és un símptoma importantíssim a nivell de país". "L'hem d'estendre", ha afegit el cap del Govern, qui no ha obviat el paper que han de dur a terme també les institucions. Aquest és un dels raonaments que el propi Mas ha dit que exposarà aquest dilluns com a ponent en un esmorzar de treball que organitzen periòdicament la consultora Price Waterhouse Coopers (PwC) i el diari La Vanguardia i que en aquesta ocasió porta per títol "La col•laboració público-privada en la recuperació econòmica".

Després d'una fotografia de família a l'entrada de l'edifici consistorial amb les autoritats municipals, la comitiva ha visitat part dels espais guarnits amb catifes de flors. Mas ha estat acompanyat, entre d'altres, per l'alcaldessa del municipi vallesà, Meritxell Budó, i el delegat del Govern a Barcelona, Salvador Jorba.