Aquest diumenge a la mitjanit s'ha posat punt final al cap de setmana llarg de Sant Joan, i també a l'operatiu especial de trànsit amb motiu d'aquesta festivitat, que va començar ja el dijous dia de revetlla. Després que dijous es visqués un col·lapse amb cues quilomètriques i retencions generalitzades a l'AP-7 i a les carreteres d'accés a la costa, aquest diumenge la situació ha estat totalment diferent. Una operació retorn esglaonada que s'ha caracteritzat per la tranquil·litat en general i amb les típiques retencions puntuals i lentitud de diumenge. El punt negre el donen les quatre víctimes mortals que hi ha hagut durant aquests quatre dies a les carreteres.

L'operació tornada de Sant Joan s'ha desenvolupat de manera molt esglaonada, i les retencions que hi ha hagut s'han concentrat a l'AP-7 sud i a la Costa Daurada. Així, les principals complicacions aquest diumenge s'han produït a l'N-340 entre Torredembarra (Tarragonès) i el Vendrell (Baix Penedès), a l'AP-7 a Gelida (Alt Penedès), a la C-32, a Sitges; a l'AP-7 sud, a Vilafranca del Penedès; a la C-65, a Llagostera (Gironès), o a la C-35, a Vidreres (Selva).

A la Costa Brava, també s'han produït problemes a l'accés a l'AP-7 des de la C-35, a Vidreres, on s'han acumulat uns 3 quilòmetres de cua al llarg de la jornada, i a la C-65, amb fins a 4 quilòmetres de congestió a Llagostera en direcció Girona.

Trànsit lamenta la sinistralitat

El cap del servei de gestió del Servei Català de Trànsit, Lluís Serrano, ha destacat la diferència entre l'operació sortida i l'operació retorn, i en aquest sentit ha explicat que els principals problemes de l'operació tornada es concentren a la zona sud de Catalunya "tot i que de molta menys magnitud que els de l'operació sortida", que va registrar fins a 30 quilòmetres de cua a l'AP-7 nord.

Pel que fa a l'accidentalitat, el cap de setmana llarg de Sant Joan s'ha tancat amb quatre víctimes mortals a les carreteres catalanes. Segons el cap del servei, i tenint en compte que l'any passat no es va lamentar cap víctima, "evidentment no ha anat tant bé". "Els tres accidents han estat en vies secundàries i amb una tipologia molt variada. Un sinistre entre dos camions i un cotxe, una sortida de via i un atropellament mortal", ha enumerat Serrano, que ha demanat prudència als conductors.