El Sindicat de Periodistes de Catalunya ha qualificat aquest dissabte de "desproporcionada" la demanda que la Fiscalia de Barcelona ha fet a 18 mitjans de comunicació perquè presentin en 48 hores tot el material gràfic no publicat o emès sobre els fets del 15 de juny al Parc de la Ciutadella en què un grup d''indignats' van boicotejar l'entrada d'alguns diputats.

Segons remarca, "unes imatges que es van prendre amb una finalitat informativa no haurien de servir de base per investigar suposats fets delictius" si és que no hi ha, subratlla, "indicis racionals" que el material gràfic reflecteixi possibles delictes.

En aquest sentit, l'SPC ha mostrat el seu "malestar" per un requeriment que considera que s'ha aplicat "de manera exagerada i generalitzada". A més, assegura que això afectarà de manera negativa la tasca professional de fotoperiodistes i reporters de televisió, ja que "a ulls de manifestants passats i futurs no s'hauran limitat a fer la seva feina, que és reflectir els fets, sinó que el producte d'aquesta pot acabar de manera sistemàtica en mans d'autoritats policials o judicials".

"Això perjudicarà la llibertat d'informació dels professionals i el dret a la informació de la ciutadania, principi constitucional que és obligació de tots els estaments preservar", conclou, i recorda els periodistes que durant els primers anys de la transició van sortir al carrer amb el lema "Els periodistes no som confidents".