L´onada de calor que ha arribat aquest cap de setmana a la Península continuarà els propers dies. Per aquest dilluns les temperatures màximes seran similars a les que es van viure aquest diumenge amb una calor intensa a l´interior i xafogor al litoral.

Precisament, als territoris del litoral serà on les temperatures donaran un major respir, amb termòmetres entre els 25 i 30 graus. La humitat, però, provocarà una gran sensació de xafogor.

Els termòmetres s´enfilaran entre els 33 i 38 al Prepirineu occidental, Ponent i Terres de l´Ebre. El Servei Meteorològic de Catalunya ha activat un avís de risc per calor a sis comarques de Ponent on les altes temperatures afectaran sobretot a les comarques del Segrià, la Noguera, el Pla d'Urgell, la Segarra, les Garrigues i l'Urgell.

A la resta del territori català les temperatures se situaran entre els 29 i 34 graus.

Dimarts, les temperaturas tocaran sostres i, a partir de dimecres, els termòmetres es relaxaran una mica.

Davant l´onada de calor Protecció Civil recomana que les persones passin el menor temps possible sota el sol, a més de beure freqüentment líquids. A més, s´ha d´evitar realitzar exercicis físics a l'aire lliure durant les hores centrals del dia i intentar ingerir menjars lleugers i regulars, rics en aigua i sals minerals, com fruites i hortalisses.

Fins a 35 províncies segueixen en alerta

L'onada de calor a la resta de l´Estat provoca que un total de 35 províncies continuïn en alerta aquest dilluns, segons l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet ).

En concret, l'alerta taronja (risc important) afectarà Guipúscoa, Vitòria, Àlaba, Ourense, Badajoz, Madrid, Zamora, Salamanca, Lleó, Àvila, Toledo, Ciudad Real, Cantàbria, Jaén, Sevilla i Còrdova.

Les temperatures màximes es donaran a Sevilla i a Còrdova, on els termòmetres podran arribar a marcar els 40 graus, i a Badajoz, Granada, Zamora, Salamanca i Ourense, que arribaran als 39. Un total de 30 províncies, fonamentalment al sud i est peninsular, tenen previst superar els 35 graus aquest dilluns.

A la Comunitat de Madrid el mercuri pot arribar a marcar els 36 graus a la serra madrilenya i els 39 a la capital i la zona del corredor del Henares.

També es troben en alerta groga (risc) aquest dilluns Cadis, Granada, Terol, Saragossa, Osca, Albacete, Conca, Guadalajara, Burgos, Palència, Segòvia, Sòria, Valladolid, Navarra, Càceres, Lugo, Pontevedra, la Rioja i Astúries.

Pel que fa a les temperatures mínimes, Vitòria serà l'única que marcarà els 16 graus, mentre que en 26 províncies els termòmetres no baixaran dels 20 graus, destacant els 24 graus de mínima a Cadis i a Càceres.