L'expresident de la Junta d'Extremadura Juan Carlos Rodríguez Ibarra va proposar ahir, com a ?exem?ple, la supressió de la policia autonòmica catalana i el tancament de quatre canals de televisió d'aquesta comunitat com a fórmules per reduir el dèficit públic.

"Propostes per reduir el dèficit n'hi ha moltes més que aquelles que signifiquin ficar els nassos en una altra regió", va asseverar en ser preguntat per les declaracions en les quals el conseller d'Economia i Finances de Catalunya, Andreu Mas-Colell, advocava per paralitzar l'AVE extremeny per pal·liar el dèficit de l'Estat.

"Jo trauria la policia autonòmica i tancaria quatre canals de televisió autonòmics catalans", va asseverar Rodríguez Ibarra en una entrevista a Canal Extremadura Radio.

A això va sumar la supressió de les diputacions provincials i la fusió de la televisió autonòmica de cada CCAA amb el centre territorial de TVE, atès que aquests ens, segons el seu parer, tenien sentit quan no existia l'estat autonòmic.

Segons la seva opinió, tot aquell polític que vulgui "ser alguna cosa" a Catalunya ha de "fer la guitza" a Extremadura, perquè és una cosa que "no falla".

Com a exemple va posar a l'expresident del FC Barcelona Joan Laporta, que quan va decidir "entrar en política el primer que va fer va ser fer la guitza al president d'Extremadura".

"Nosaltres ens hem convertit en gent tan important per als polítics catalans que aquell que vol progressar ha de citar-nos", va asseverar l'expresident extremeny.

Aquestes crítiques se sumen a les que va formular a principis de juny l'actual president de la Junta d'Extremadura, Guillermo Fernández Vara, que va exigir una rectificació a Mas-Colell.