Els pressupostos de la Generalitat per a aquest any van passar ahir el primer tràmit parlamentari després de la compareixença del conseller d'Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell, per defensar els comptes de les conselleries d'Economia i Coneixement i Presidència. La Comissió parlamentària del ram va donar llum verda als pressupostos d'aquestes dues àrees gràcies a l'abstenció del PP -que va permetre contrarestar les esmenes a la totalitat de PSC, ERC, ICV-EUiA i C's.

La votació es va produir poques hores després que la presidenta del PP a Catalunya, Alicia Sánchez Camacho, alertés al Govern que el seu suport als comptes catalans perilla si CiU segueix donant suport al president del Govern, José Luis Rodríguez Zapatero.

En la seva intervenció, Mas-Colell va respondre a crítiques de PSC, ERC i ICV-EUiA argumentant que "per no treure més a Salut i Benestar Social i Família", cal retallar de la resta, cosa que, entre els departaments que va explicar, inclou l'ensenyament universitari, que veu reduït el seu pressupost un 14,7%, així com l'Institut Català de Finances (ICF), exteriors, esports i cooperació. La Conselleria d'Economia i Coneixement suma una retallada del 19,7%, i la de Presidència del 21,6% (el 33,7% si s'exclou la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, que rep 300 milions, un 14,4% menys).

El conseller d'Interior, Felip Puig, també va salvar, gràcies a l'abstenció del PP, els pressupostos del seu departament, que preveuen una reducció del 7% i que rebaixaran en 200 agents la convocatòria de Mossos d'Esquadra.