Les cúpules dels grups parlamentaris de CiU i PSC s'han reunit aquest dimarts en la Cambra catalana per acostar postures sobre el futur de la llei Òmnibus, amb la qual el Govern planteja modificar més d'una vuitantena de lleis sota el paraigua de la simplificació administrativa.

El president del grup parlamentari del PSC, Joaquim Nadal, el viceprimer secretari dels socialistes catalans, Miquel Iceta, i els diputats Laia Bonet i Jaume Collboni s'han reunit durant uns vint minuts en els despatxos que la federació té a la Cambra amb el líder del grup de CiU, Oriol Pujol, el portaveu, Jordi Turull, i el portaveu adjunt, Ramon Espadaler.

Aquest dilluns, Iceta havia mostrat en roda de premsa la predisposició del seu partit a negociar amb CiU la llei Òmnibus sempre que s'extragués del text inicial tot allò que fos relatiu al sector audiovisual -Consell Audiovisual de Catalunya (CAC) i la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA)-, i dividir en quatre l'avantprojecte del Govern.

Aquest dimarts, mitjançant un article en 'La Vanguardia', Joaquim Nadal ha intentat donar un altre pas per normalitzar les relacions entre les dues formacions després de la tensió generada per la negociació pressupostària i el fons de competitivitat.

En les últimes setmanes CiU i PSC han mantingut trobades també per iniciar els treballs per tirar endavant una llei electoral catalana i comprovar si existeix un mínim consens possible per obrir una ponència parlamentària.